Přejít k hlavnímu obsahu

Nové tváře útočí. Kdo doplnil složení boje o Bratislavu a kdo naopak neuspěl?

1. 5. 2023 | 09:27 Counter-Strike 2 Reportáž
Víkendové kvalifikační turnaje opět přilákaly desítky týmů. Uspět ale mohly jen dva nejlepší, které si o víkendu zahrají o postup do hlavní části. Finále byla v obou případech napínavá.
Tipsport CS:GO Bratislava 2022
Tipsport CS:GO Bratislava 2022
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Do třetice všeho dobrého. Profesionální sestava UNiTY ve třetím turnaji konečně dokázala projít ze skupiny, kde za sebou nechala například Sampi NEXT. V semifinále porazila mix At least we tried a postavila se finálovému soupeři – GOTHBOICLIQUE. Bitva to byla na tři mapy, UNiTY ale konečně dokázali uspět.

Pro obměněnou sestavu je postup prvním velkým vykoupením. Ambice nového projektu jsou vysoké, ale CS:GO sestava se až doposud nedokázala dostat na jednu vlnu. V sedmém letošním kvalifikačním turnaji ale konečně splnili cíl, o víkendu je tak čeká uzavřená část. Pro takový tým musí být cílem další postup.

Krásný příběh napsal i poslední postupující z nedělního turnaje. ANDROMEDA se do finále dostala už v první kvalifikaci, tuto sobotu skončila v semifinále, ale prokázala odolnost a tentokrát již závěrečné boje dopadly na jedničku. Po těsném semifinále si ve finále vyšlápla i na eSubu, která tentokrát odchází s prázdnou.

Organizace ANDROMEDA na začátku roku vsadila na zbrusu novou sestavu s mladými a neprofláknutými jmény. Slovenské duo ale doplnil nejen jeden český hráč, ale také dva cizinci. Po úspěšné kvalifikaci Entropiq Future se tak i v tomhle týmu dočkáme ambiciózních zahraničních výkonů. Uspějí proti silné konkurenci?

Skupinová fázeUzavřená kvalifikace 
 Česká republika Dynamo Eclot Česká republika Entropiq
 Česká republika SINNERS Česká republika eEriness
 Česká republika Cryptova Česká republika ENTERPRISE
 Slovensko Sampi.Tipsport Slovensko SINNERS AC
 Česká republika Uzavřená kval. Česká republika Entropiq Future
 Česká republika Uzavřená kval. Česká republika BRUTE
 Česká republika Uzavřená kval. Slovensko UNiTY
 Česká republika Uzavřená kval. Slovensko ANDROMEDA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.