Přejít k hlavnímu obsahu

Další fail! Nešťastník přišel o statisíce kvůli své vlastní nepozornosti

3. 5. 2023 | 09:22 Counter-Strike 2 Zajímavost
Nekončící trable s hodnotou vzácných skinů pokračuje. V hlavní roli je tentokrát člověk, který uvnitř bedny našel modře zabarvený Nomad Knife | Case Hardened. Dotyčný bez váhání zamířil na komunitní trh, kde svůj nešťastný osud zpečetil. Tato neznalost jej v konečném součtu připravila o statisíce.
Nomad Knife | Case Hardened
Nomad Knife | Case Hardened
Zdroj: Valve (s povolením)

Za celou desetiletou existenci skinů v Counter-Striku jsme mohli být svědky několika nejrůznějších situací , nad kterými zůstává rozum stát. Vůbec největším a nejviditelnějším nešvarem je prodávání hodnotných skinů hluboko pod jejich pravou cenou. Tyto chyby přitom nejsou nikterak ojedinělé, ba naopak se stávají téměř denně.

O jeden takový se před nedávnem postaral i mladík, který v bedně našel vysoce vzácný nůž. Konkrétně se jednalo o Nomad Knife | Case Hardened v provedení s číslem 187. Tomuto tzv. patternu se v trade komunitě přezdívá „blue gem“, což znamená, že téměř celá čepel nože byla pokrytá vzácnou modrou barvou.

Většina zkušenějších hráčů by okamžitě věděla, že je v balíku. Bohužel o tom zřejmě dotyčný jedinec neměl ani zdání, jelikož jeho kroky mířil ihned na komunitní trh. Odtud záhy tento nůž putoval za pouhých 11 tisíc korun do rukou někoho mnohem zběhlejšího.

Tento člověk totiž věděl pravou hodnotu nože a okamžitě jej vyvěsil k prodeji na obchodní stránce třetí strany za krásných 322 tisíc korun. Původní majitel se tak díky své hlouposti obral o více než 300 tisíc korun.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.