Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS a EIQ zatím vládnou domácím akademiím. Do hry vstupuje i eSuba!

3. 5. 2023 | 11:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Bitvy domácích akademií v Rising Talents League započaly prvními sedmi zápasy. Kromě původní šestice se do ligy zapojila také eSuba se svojí dosud neoznámenou akademií. Dle předpokladů jsou na tom nejlépe Entropiq a SINNERS, brzy navíc dojde k vzájemnému duelu.
pandi7o a hráči SINNERS AC
pandi7o a hráči SINNERS AC
Zdroj: Entropiq / SINNERS

Rising Talents League je nově vzniklá soutěž pro akademie předních domácích celků, pro které vznikl důležitý prostor na zdokonalování. Pilotní sezóna se blíží do závěru druhého hracího týdne, tak si pojďme shrnout průběh a nastínit si, co v následujících týdnech uvidíme. Půjde také o nový přírůstek, který už má za sebou první zápas. Nová eSuba Academy v čele s Tomášem „teCkoO“ Koširerem ligu doplnila dodatečně.

Všichni kromě eSuby mají za sebou aktuálně minimálně dva odehrané zápasy, neporažené zůstávají jen dva týmy. Entropiq Future porazili akademie YENKEE a Cryptovy větším rozdílem, než SINNERS zvládli své duely proti Sampi NEXT a DNE Thunders, aktuálně tak drží čelo tabulky. Už tento čtvrtek se ale oba celky utkají tváří v tváří, ve hře bude průběžné vedení. Není přitom náhodou, že právě tyto dvě sestavy (jen EIQ se dvěma vynucenými změnami) o víkendu uvidíme bojovat o postup na Tipsport CS:GO Bratislava.

Do boje o přední příčky ale i po prohře určitě ještě promluví Sampi NEXT, nejlépe hodnocená domácí akademie v současné sezóně ESEA lig. Největší porci zápasů mají odehráno blesky z Dynama Eclot, dvě prohry na kontě ale mladé pušky určitě netěší. Ta druhá navíc přišla v premiérovém představení eSubácké sestavy. Na první výhru čekají YENKEE AC a Cryptova AC, jenž se shodou okolností utkají v nejbližších dnech. Na nejbližší harmonogram se můžete podívat níže, stejně jako na průběžnou tabulku soutěže.

Program tohoto týdne:

#Název týmuV/P+/-
1. Česká republika EIQ Future2-032:12
2. Slovensko SINNERS AC2-032:17
3. Česká republika eSuba AC1-016:9
4. Slovensko Sampi NEXT1-122:19
5. Česká republika DNE Thunders1-236:37
6. Česká republika YENKEE AC0-212:32
7. Česká republika Cryptova AC0-28:32
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.