Přejít k hlavnímu obsahu

Šílená suma. Vzácnou samolepku mladík koupil za částku v řádech milionů

4. 5. 2023 | 12:45 Counter-Strike 2 Zajímavost
Chcete být milionářem? V dnešní době vám stačí vlastnit virtuální samolepku v Counter-Striku. Konkrétně se však musí jednat o nálepku z Majoru v Katovicích 2014. Nejvzácnější kousky z této kapsule totiž dosahují hodnoty luxusního auta či levnější nemovitosti.
Holografická samolepka Titan | Katowice 2014
Holografická samolepka Titan | Katowice 2014
Zdroj: Valve

Nedostatkové zboží, tak by se dala jednoduše popsat situace okolo nejstarších samolepek. Tohle slovní spojení navíc platí dvojnásob u katovického Majoru z roku 2014. Pokud však k těmto samolepkám přidáme ještě holografický přívlastek, mluvíme s největší pravděpodobností pouze o posledních desítkách kusů.

Vůbec nejhodnotnější kousky z této kolekce jsou od týmů iBUYPOWER a Titan. Obě dvě v holografické formě doslova září svými jasnými barvami, což je společně se zánikem obou organizací důvodem jejich obliby. Ta se ovšem podepisuje především na jejich ceně, která se za devět let vyšplhala až k milionu korun.

Jednu takovou samolepku se rozhodl si obstarat i mladý kupce s přezdívkou fastnfair. Jedná se o 20letého studenta, který zřejmě o peníze nemá nouzi. Tento samozvaný investor totiž za holografickou Titan samolepku zaplatil v přepočtu neuvěřitelných 1,3 milionů korun. Ví přitom, že na ni může ještě vydělat.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.