Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic jsou blízko zisku korejského ADC. Co support?

4. 5. 2023 | 15:24 League of Legends Spekulace
Po přesunu Martina „Rekklese“ Larssona na supporta zeje pozice ADC v týmu Fnatic prázdnotou. Podle informací portálu blix.gg je favoritem managementu evropské organizace Oh „Noah“ Hyeon-taek. Jednání probíhají a strany nejsou daleko od vzájemné dohody.
Fnatic
Fnatic
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)

Oh „Noah“ Hyeon-taek je 21letý korejské ADC známé především díky svému působení v akademii KT Rolster a v posledních měsících v polském celku Zero Tenacity. Ultraligu s týmem Noah ovládl, na European Masters se ale mančaftu vůbec nedařilo a skončil základní skupinou s jedinou výhrou. Během svého pobytu v Evropě zároveň peaknul v EUW soloQ jako rank 1.

Přestup do Fnatic by byl pro korejskou naději velikým kariérním posunem a prvním angažmá v základní sestavě týmu z top 4 lig. Noah by zároveň změnil historii.

Fnatic nikdy neměli na botlane hráče z jiného regionu. V minulosti nastupovali za druhou nejúspěšnější evropskou organizaci čtyři Korejci - Noh „Gamsu“ Yeong-jin a Heo „Huni“ Seung-hoon na toplane, Noh „Spirit“ Yeong-jin a Kim „Reignover“ Yeu-jin v jungli.

Největší patch sezóny

Slova chvály na konto korejského ADC nešetřil Erik „Treatz“ Wessén. „Noah je mezi top 5 ADC, proti kterým jsem kdy hrál v soloq/proplayi,“ komentoval support Immortals spekulace.

Kromě ADC se údajně v týmu Fnatic chystá i změnu i na supportu. Henka „Advienne“ Reijengu by mohl podle leaků nahradit Adrian „Trymbi“ Trybus.

Potenciální sestava Fnatic:

 Španělsko Óscar „Oscarinin“ Muñoz Jiménez
 Španělsko Iván „Razork“ Martín Díaz
 Česká republika Marek „Humanoid“ Brázda
 Jižní Korea Oh „Noah“ Hyeon-taek
 Polsko Adrian „Trymbi“ Trybus

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).