Přejít k hlavnímu obsahu

Magické číslo pokořeno. V CS:GO už existuje více než 1 miliarda skinů

5. 5. 2023 | 14:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Zlomový rok 2023 nepřestává přinášet senzaci za senzací. Co se týká bedniček, tak jsou hráči jako utržení ze řetězu. Díky neustále padajícímu rekordu v počtu jejich otevření se další historický milník musel nevyhnutelně prolomil již velmi brzy. Řeč je o počtu otevřených nebo po zápase opatřených skinů, kterých je momentálně na světě už přes 1 miliardu.
Dragon Lore a Neon Revolution
Dragon Lore a Neon Revolution
Zdroj: Valve

Rok 2023 je pro Counter-Strike zlomový hned v několika ohledech. Čekání na pokračování s označením CS 2 mimo jiné roztrhlo pytel také s bedničkami. Počet otevřených krabic totiž raketově stoupá a prakticky každý nový týden je rekordní. V posledních měsících si Valve musí ve svých kancelářích mnout ruce.

Vzácným jevem, který jsme od samotného přidání skinů prozatím ještě neviděli, je také fakt, že stoupá i cena samotných beden. Tato skutečnost se navíc netýká pouze těch nejstarších, na ceně stoupají téměř všechny. Hráči zkrátka otevírají více krabic, než jich reálně ve hře padá, a proto jejich cesta jde stále vzhůru.

Tento prudký nárůst jde samozřejmě ruku v ruce s nárůstem počtu skinů. Díky databázi CSGOFloat nyní víme, že CS:GO zaznamenalo nový rekord celkového počtu skinů. Dle dostupných informací totiž napříč všemi inventáři existuje na světě již přes miliardu nejrůznějších skinů a další přibývají s každou vteřinou.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.