Přejít k hlavnímu obsahu

Tečka za dlouhou historií. Poslední Major v Paříži startuje Challengers částí

8. 5. 2023 | 09:44 Counter-Strike 2 Preview
Očekávaný den nastal, rozloučení s CS:GO právě začíná. BLAST.tv Paris Major čeká jeho první Challengers část, kde se představí také dva slovenští a jeden český hráč.
Paris Major
Paris Major
Zdroj: BLAST.tv

Největšími favority Challengers fáze jsou bezesporu hráči G2 a FaZe. Jak ale známe Majory, vždy se najde někdo, kdo zamíchá kartami a jednou výhrou rozhodí celý seeding. Mezi žhavé kandidáty na postup se řadí také další dva týmy z nejlepší světové stovky, Liquid a ENCE, stejně jako MOUZ s Davidem „frozen“ Čerňanským. Jen o pozici za ním se nachází nejlepší český hráč Adam „NEOFRAG“ Zouhar a jeho tým OG.

Do druhého sledu spadají také Apeks. Zatímco dva zmínění domácí borci se vrací do akce po minulé účasti, 27letý Martin „STYKO“ Styk na další účast čekal dlouhých pět let. Naposledy si zahrál s Cloud9 v Londýně. Podle HLTV žebříčku jsou druhým nejníže postaveným týmem, šanci na postup ale určitě mají. 

Šestnáctka kvalitních týmů ze všech světových regionů se do boje o tři výhry zajišťující postup pustí v pondělí 8. května. První kola proběhnou jako BO1 zápasy, v boji o postup a vyřazení se přejde na BO3 série. Úvodní den nabídne hned dvě hrací kola, po kterých už budou karty jasně rozdány. Sledovat největší turnaj světa můžete nejen na Twitch kanálech, YouTube, ale také na speciální platformě pořadatele BLAST.tv.

Rozlosování prvního kola
11:30 Ukrajina Montevs. Evropa FaZe Clan
11:30 Brazílie paiN Gamingvs. Brazílie Fluxo
13:00 Evropa G2 Esportsvs. Mongolsko The MongolZ
13:00 Evropa GamerLegionvs. Spojené státy americké Complexity
14:30 Rusko forZevs. Austrálie Grayhound
14:30 Evropa Apeksvs. Spojené státy americké Team Liquid
16:00 Evropa NIPvs. Evropa MOUZ
16:00 Evropa OGvs. Evropa ENCE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.