Přejít k hlavnímu obsahu

Vykřičník pro G2 a FaZe? Oba celky se na úvod Majoru trápily

8. 5. 2023 | 14:48 Counter-Strike 2 Reportáž
V prvním kole Challenger části BLAST.tv Majoru se dějí zajímavé věci. Pozoruhodný výkon na úvod předvedli TheMongolz a Monte, kteří proti favoritům G2 Esports, respektive FaZe, nebyli daleko od vítězství. Hvězdami nabité celky nakonec skóre otočily, ale v dalších kolech je taková zaváhání mohou stát postup do Legends.
Chinguun "hasteka" Bayarmaa
Chinguun "hasteka" Bayarmaa
Zdroj: HLTV.org

FaZe Clan a Monte svůj úvodní zápas odehráli na Ancientu. Polsko-jordánsko-ukrajinská pětka, která se kvalifikovala po senzačním výkonu na RMR, začala lépe a FaZe za teroristy vyhráli pouze 6 kol.

Po výměně stran se ale oklepali a Monte nenacházeli na jejich obranu recept. I když Mohammad „BOROS“ Malhas dělal co mohl, na druhé straně veleli výborně hrající Håvard „rain“ Nygaard a Russel „Twistzz“ Van Dulken, díky nimž vítězové Majoru z Antwerp nakonec ubojovali výhru 16:14. Monte však ukázali, že jejich postup nebyl náhodný. FaZe sice povinnost splnili, ale svoji hru musí bezpodmínečně vylepšit.

Souboj G2 Esports a TheMongolz zavítal na Inferno. Outsideři začali lépe vyhranými pistolkami, a i když G2 postupně skóre dotáhli na 5:5, Mongolci dokázali za teroristickou stranu získat skvělých 9 bodů. Vůbec se nedařilo Nikolovi „NiKo“ Kovačovi, který za obránce zapsal pouhé tři zásahy do černého.

Po výměně stran se ale karty obrátily. TheMongolz sice vedli už 11:6, jenže zejména Ilya „m0NESY“ Osipov a Nemanja „huNter-“ Kovač se odmítali vzdát a se svými spoluhráči skóre brzy srovnali, ba dokonce soupeře předběhli. Propracované taktiky byly nakonec nad sílu asijských střelců, kteří nedokázaly evropské hvězdy zastavit. Všem však ukázali, že se s nimi musí počítat. Výborně hrál Chinguun „hasteka“ Bayarmaa, který nedávno v rámci diskutabilní výměny nahradil Tengise „sk0r“ Batjargala.

Úvodní zápasy čekají i na domácí borce. Martin „STYKO“ Styk bojuje s favorizovaným Team Liquid, David „frozen“ Čerňanský a  Adam „NEOFRAG“ Zouhar půjdou bojovat o první bod do tabulky od 16:00. MOUZ potkají NiP, OG zase ENCE. Sledovat největší turnaj světa můžete nejen na Twitch kanálech, YouTube, ale také na speciální platformě pořadatele BLAST.tv.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.