Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG porazil frozena, ten je krůček od vyřazení. Kdo naopak dnes postoupí?

9. 5. 2023 | 08:10 Counter-Strike 2 Preview
Major v Paříži má za sebou první den a karty jsou jasně rozdané. Kdo dvakrát vyhrál, tak si už dnes zahraje o postup. Týmy se dvěma porážkami naopak čekají BO3 bitvy o přežití. A kdo má bilanci 1-1, ten si zahraje ještě jednu BO1. Česko-slovenská scéna má zástupce ve všech třech částech startovního pole, úterní program tak napíše různorodé příběhy.
David „frozen“ Čerňanský (druhý zprava)
David „frozen“ Čerňanský (druhý zprava)
Zdroj: MOUZ

Mezi prozatím nejúspěšnějšími týmy dosavadního dění patří Apeks. Sestava s Martinem „STYKO“ Stykem dokonce přejala Grayhound poměrem 16:0, o postup se odpoledne popere s G2 Esports. Druhou zápasovou dvojici na skóre 2-0 utvoří ENCE a FaZe Clan, který z celé čtveřice zatím působí nejméně přesvědčivě.

Mezi osmičkou 1-1 týmů najdeme očekává i překvapivá jména. Kromě zmíněných Grayhound pokazili spoustu hráčům Pick'em také The MongolZ, sympaticky působí Monte nebo paiN Gaming. České fanoušky ale nejvíce zajímají OG, kteří se po prohře s ENCE a výhře nad MOUZ dnes postaví Ninjas in Pyjamas.

Vůbec nejdůležitější ale budou první dva zápasy o přežití, kde najdeme i dvě překvapivá jména. Team Liquid nestačil na Apeks a forZe a o setrvání v Paříži bude bojovat proti Fluxo, největšímu outsiderovi. Po týmové stránce se vůbec nedaří MOUZ, David „frozen“ Čerňanský bude muset znovu zářit proti GamerLegion.

Největší světový turnaj je teprve na začátku, ale hned v prvním dni nabídl spoustu parádních zápasů a oku lahodících akcí. Napětí však začne stoupat s příchodem BO3 sérií. Sledovat poslední Major CS:GO historie můžete nejen na Twitch kanálech, YouTube, ale také na speciální platformě pořadatele BLAST.tv.

Rozlosování třetího kola
11:30 Spojené státy americké Complexityvs. Brazílie paiN Gaming1-1
11:30 Austrálie Grayhoundvs. Mongolsko The MongolZ1-1
13:00 Rusko forZevs. Ukrajina Monte1-1
13:00 Evropa NIPvs. Evropa OG1-1
14:30 Evropa ENCEvs. Evropa FaZe Clan2-0
14:30 Evropa Apeksvs. Evropa G2 Esports2-0
18:30 Brazílie Fluxovs. Spojené státy americké Team Liquid0-2
18:0 Evropa GamerLegionvs. Evropa MOUZ0-2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.