Přejít k hlavnímu obsahu

První korejská výzva neúspěšná. Capsovi se na midu absolutně nedařilo

9. 5. 2023 | 17:02 League of Legends Reportáž
Úvodní zápas hlavní fáze letošního MSI skončil pro Evropu neúspěchem. G2 Esports nedokázali porazit korejské šampiony z Gen.G. V BO5 sérii vyhráli jen jedinou hru a padají do lower bracketu. Největší rozdíl byl mezi oběma midlanery, Rasmus „Caps“ Borregaard Winther pokračoval v nevýrazných výkonech z jara.
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

S ohledem na průběh prvních dvou her je výsledek 1:3 pro G2 Esports ještě úspěšným. Evropská dvojka na MSI byla v úvodu série absolutně z tempa, druhý špíl dokonce prohrála už po 19 minutách.

Zatímco Martin „Yike“ Sundelin byl pro svého kolegu na opačné straně Summoner's Riftu důstojným soupeřem, nic podobného se nedalo říct o výkonu Rasmuse „Caps“ Borregaard Winthera. Dánský midlaner byl nejslabším článkem G2, Jeong „Chovy“ Ji-hoon byl jednoduše na jiném levelu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

I slabý výkon Capse ale stačil aspoň na jednu vyhranou hru a vyrovnaný průběh čtvrtého zápasu. Steven „Hans Sama“ Liv ale nedokázal využít dobré early game s Dravenem a po necelých 30 minutách už se Gen.G radovali z vítězství.

G2 jsou prvním mančaftem v lower bracketu. V sobotu od 18:00 je čeká další zápas, postaví se proti horšímu z dvojice T1/MAD Lions.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).