Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO má dnes parádní příležitost na postup! NEOFRAG se potřebuje udržet ve hře

10. 5. 2023 | 11:28 Counter-Strike 2 Preview
Česko-slovenská výprava na pařížský Major má odlišné starosti. David „frozen“ Čerňanský je i přes své vydařené individuální výkony venku bez jediné výhry, krůček od vyřazení je také Adam „NEOFRAG“ Zouhar, zatímco Martin „STYKO“ Styk už druhý den pomýšlí na postup.
STYKO a NEOFRAG
STYKO a NEOFRAG
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Semifinalista posledního Majoru se bohužel rozloučil. Změny v MOUZ jsou zřejmě nevyhnutelné, uvidíme, jak na tom bude David „frozen“ Čerňanský, jehož suverénní pozice se dá už pomalu přirovnat k Robinu „ropz“ Koolovi v nejlepších letech. Jeho dnešní zaměstnavatel FaZe Clan včera také nevyhrál, když nestačil na ENCE. Finská organizace si čistým průchodem spolu s G2 Esports zajistila postup do další fáze.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

G2 v úterý poměrně jednoznačně porazili Apeks, tým Martina „STYKO“ Styka má ale stále dvě šance na vytoužený postup. Dnešním soupeřem Apeks bude brazilská pětice paiN Gaming. Pro české fanoušky ale bude nejdůležitější samotný začátek středečního programu. Adam „NEOFRAG“ Zouhar a jeho OG totiž včera nestačili na Ninjas in Pyjamas a dnes od 11:30 se postaví GamerLegion. Ve hře je udržení v turnaji.

Rozlučka s Counter-Strike: Global Offensive má před sebou v Challengers části už jen BO3 zápasy. Dva týmy už mají postup v kapse, dva jsou venku, ale zbylá dvanáctka pořád hraje o dalších šest slotů v Legends fázi. Sledovat pařížský Major můžete na Twitch kanálech, YouTube i na speciální platformě pořadatele BLAST.tv.

Rozlosování čtvrtého kola
11:30 Mongolsko The MongolZvs. Ukrajina Monte1-2
11:30 Evropa GamerLegionvs. Evropa OG1-2
15:30 Spojené státy americké Complexityvs. Spojené státy americké Team Liquid1-2
15:30 Evropa FaZe Clanvs. Rusko forZe2-1
19:30 Evropa Apeksvs. Brazílie paiN Gaming2-1
19:30 Austrálie Grayhoundvs. Evropa NIP2-1
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.