Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrdí Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport roli favoritů? Skupina A startuje ve 13:00

12. 5. 2023 | 08:02 Counter-Strike 2 Preview
Skupinová fáze Tipsport CS:GO Bratislava klepe na dveře. Program začne již tento pátek skupinou A, kde se utkají čtyři známé pojmy domácí scény. Jeden ale nese nečekaný přívlastek, o to více však se svým složením může překvapit. Dva favorité jsou zde zřejmí, stejně tak ale první skupina ukrývá zajímavý potenciál na překvapení. Boje odstartují ve 13:00.
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Praha
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Nejvýše nasazeným týmem skupiny A je Dynamo Eclot. Šampion Tipsport CS:GO Praha může udělat další velký krok k historickému Tipsport Grand Slamu, jako vítěz prvního velkého turnaje domácí sezóny patří mezi nejžhavější kandidáty na titul. Oba hlavní konkurenty ze skupiny v minulém střetnutí DNE v dubnu porazili, nad EIQ Future by měli mít jasně navrch po týmové stránce. Jejich cíle startují až v play-off.

Na BO1 zápasy si každý musí dát pozor, potrápit pardubický celek se na úvod skupiny budou snažit ENTERPRISE. Těm začátek sezóny vůbec nevychází a Tipsport CS:GO Bratislava může být zlomovým bodem pro současné složení. Už jenom jejich cesta do této fáze byla strastiplná, spoluhráči mohou za jeho výkony děkovat Martinu „zur1s“ Slámovi. Tady už ale na něj čekají jen ti nejlepších z nejlepších sniperů.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Jako třetí si představíme tým, který je podle bookmakerů dokonce největším favoritem na postup z prvního místa. Sampi.Tipsport jsou na vzestupu a právě na tomhle turnaji by se to mělo projevit. Začalo se jim dařit i v Evropě, ve velké formě poslední dobou hraje především Matúš „MATYS“ Šimko. Z Prahy si odnesli nepopulární bramborovou medaili, s čímž se nyní smířit chtít nebudou. Nejprve ale musí projít skupinou.

Výčet účastníků skupiny A doplňují Entropiq Future. Jde sice o akademii, ale současně tým, který už jen díky posledním dvěma borcům ze soupisky může nejednoho soupeře zaskočit. Evropou ostřílené duo Rasmus „kreaz“ Johansson, Max „Marix“ Kugener dovedlo tým k výhrám nad ENTERPRISE a eEriness, což nikdo nečekal. Neztratila se ale ani česká část sestavy. Mohou hrát uvolněně, což může být smrtelná zbraň.

Dynamo EclotSampi.TipsportEntropiq FutureENTERPRISE
 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Česká republika Dytor
 Izrael anarkez
 Slovensko MATYS
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko sAvana1
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Lastík
 Česká republika semtex
 Česká republika woozzzi
 Švédsko kreaz
 Lucembursko Marix
 Slovensko system
 Česká republika leckr
 Česká republika zur1s
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
Kurz na výhru skupiny
3.552.006.505.50
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.