Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST.tv Major: G2 v prvním kole proti Vitality, FaZe narazí na Heroic. Co STYKO?

11. 5. 2023 | 20:58 Counter-Strike 2 Preview
Je definitivně rozhodnuto o šestnáctce, jež se zúčastní Legends Stage BLAST.tv Paris Majoru. Posledními třemi celky, které se kvalifikovaly díky čtvrtečním vítězstvím, byly GamerLegion, Monte a Liquid. Již ve středu postoupil Martin „STYKO“ Styk s týmem Apeks.
JL z týmu Apeks
JL z týmu Apeks
Zdroj: BLAST Premier

Čtvrteční program patřil celkům, které si v dosavadním průběhu Challengers Stage připsaly dvě vítězství a dvě prohry. Šlo tak o poslední šanci, boj na život a na smrt. V prvním zápase se proti sobě postavili FORZE a GamerLegion. Evropský mix se vrátil do hry o postup po tragickém začátku, kdy měl skóre 0:2. Díky vynikajícímu týmovému výkonu si nakonec připsal i třetí vítězství v řadě a postoupil do TOP 16.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Druhá BO3 měla být nejvyrovnanější. Proti sobě nastoupily 18. (paiN) a 22. (Monte) týmy světového žebříčku. Předpoklad se částečně potvrdily, právě tato série šla jako jediná do třetí mapy. Tu zvládli lépe Monte a i bez svého kouče se dostali do další fáze. Poslední špíl celé Challengers Stage byl naopak ten nejvíce jednostranný. Liquid neponechali nic náhodě a Grayhound přejeli dvakrát 16:9.

Legends Stage začíná v sobotu 13. května. Hned úvodní kolo nabídne pikantní souboje. Proti sobě se postaví Heroic a FaZe, lákat bude i souboj Vitality s G2. Apeks s Martinem „STYKO“ Stykem čekají Into the Breach.

Rozpis prvního kola
11:30 Ukrajina Natus Vincerevs. Evropa GamerLegion
11:30 Polsko 9INEvs. Spojené státy americké Liquid
13:00 Brazílie FURIAvs. Ukrajina Monte
13:00 Evropa fnaticvs. Evropa Ninjas in Pyjamas
14:30 Dánsko Heroicvs. Evropa FaZe
14:30 Velká Británie Into the Breachvs. Evropa Apeks
16:00 Evropa Vitalityvs. Evropa G2 Esports
16:00 Kosovo Bad News Eaglesvs. Evropa ENCE
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).