Přejít k hlavnímu obsahu

Páteční den je u konce. Dynamo Eclot postupuje do Bratislavy, ENTERPRISE končí

12. 5. 2023 | 21:13 Counter-Strike 2 Live coverage
Domácí mistrovská sezóna pokračuje druhým velkým turnajem, Tipsport CS:GO Bratislava. Než se ale podíváme na Slovensko, je potřeba určit čtyři postupující týmy. Dění začíná v pátek skupinou A. Kdo dvakrát vyhraje, ten postoupí, tým se dvěma prohrami dá naopak sbohem. Nejlepší domácí CS:GO můžete po celý víkend sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Praha
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone

Dynamo Eclot 2:0 Entropiq Future (16:2 Ancient, 16:6 Vertigo)

Pardubický celek byl jasným favoritem a svou pozici jasně demonstroval na volbě mapy soupeře. V několika případech rozhodovaly těsné dohrávky kol, celkově ale měli DNE celou mapu Ancient pod svojí kontrolou. Entropiq Future se zmohli na pouhé dva body a pokud se zápasem chtěli něco udělat, museli se vzchopit.

Mladíci z Entropiqu na mapu Vertigo vykročili správnou nohou a lépe zvládli úvodní výměnu názorů. V pátém kole ale Dynamo Eclot převzalo vedení a už jej opět nepustilo. EIQ Future vyloženě nepropadli, ale po všech stránkách měli DNE navrch a občas přidali i něco navíc. Zcela po zásluze tak postupují do Bratislavy.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

ENTERPRISE 1:2 Sampi.Tipsport (16:11 Vertigo, 10:16 Mirage, 13:16 Overpass)

Začátek série mezi poraženými týmy byl jako ping pong, postupně ale stále razantněji převzali otěže hráči ENTERPRISE, jímž to individuálně pálilo o poznání lépe. Útočnou polovinu si sice několikrát zkomplikovali prohrou proti Deaglům, sami ale soupeře zlomili útočným postupem, ve kterém jim stačily pouze Glocky.

Sampi.Tipsport se však nechtěli nechat zahanbit, šlo se totiž na jejich mapu. Velký rozdíl na Mirage spočíval v tom, že se hráči Sampi rozstříleli, naopak M1keymu tato mapa absolutně nevyšla. Jeho firepower bohužel chyběla. Zbytek týmu sice se soupeřem dlouho držel krok, závěr ale Sampi zvládli poměrně hladce.

Ve stejném tempu se pokračovalo i na Overpassu. Sampi.Tipsport měli CT stranu pod kontrolou, soupeři se dlouho nedařilo vytvořit úspěšnou sérii. Nic na výsledku nezměnil ani heroický clutch M1keyho ve druhých pistolkách ani závěrečné vzepření. Sampi otočili sérii, ENTERPRISE se naopak s turnajem loučí.

Sampi.Tipsport 13:16 Entropiq Future

Takhle vydařený výkon akademie jsme tady ještě neměli. Sampi.Tipsport na mapu Ancient vstoupili lépe, díky mnoha povedeným retakům ale Entropiq Future drželi se soupeřem krok. Často byli prostě tam, kde měli být, a soupeř nebyl připravený. Tak jako v rozhodujícím kole se slabším nákupem za stavu 14:13.

Dynamo Eclot 16:12 ENTERPRISE

Rozjezd na mapě Overpass měly oba týmy hodně pomalý, hra byla plná chyb. Dynamu Eclot se ale přece jenom podařilo vyhrát první polovinu a své vedení už do konce hry nepustilo. ENTERPRISE se sice rvali a soupeře potrápili několika povedenými akcemi, jedna nevydařená jim ale v koncovce opět zlomila vaz.

Čtyři velké pojmy, ale jen dva favorité. Tak by se ve stručnosti dala popsat skupina A Tipsport CS:GO Bratislava. Do akce půjde obhájce prvenství z Prahy, Dynamo Eclot, ale také Sampi.Tipsport, které bookmakeři díky jejích vzrůstající formě favorizují na výhru skupiny. Zapomenout na minulé zklamání se budou snažit ENTERPRISE a o překvapení budou bojovat Entropiq Future, posílení o dva zahraniční střelce.

Dynamo EclotSampi.TipsportEntropiq FutureENTERPRISE
 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Česká republika Dytor
 Izrael anarkez
 Slovensko MATYS
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko sAvana1
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Lastík
 Česká republika semtex
 Česká republika woozzzi
 Švédsko kreaz
 Lucembursko Marix
 Slovensko system
 Česká republika leckr
 Česká republika zur1s
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.