Přejít k hlavnímu obsahu

Slavný toplaner definitivně opouští Fnatic. Nabízí se spojení s Jankosem

12. 5. 2023 | 14:55 League of Legends Přestup
Martin „Wunder“ Nordahl Hansen oficiálně opouští organizaci Fnatic a může si hledat nový domov. Dánský toplaner odehrál v dresu tradiční organizace tři splity, jarní část sezóny strávil na lavičce. S Fnatic se dvakrát umístil na třetím místě LEC a postoupil na mistrovství světa.
Martin "Wunder" Nordahl Hansen
Martin "Wunder" Nordahl Hansen
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Spojení jednoho z nejlepších toplanerů v historii evropského League of Legends a druhé nejúspěšnější organizace LEC/EU LCS neskončilo podle plánu. Žádná trofej, bez finále a na Worlds konec ve skupině. Všechno završil rok 2023, kdy v úvodním splitu skončil tým Fnatic na deváté příčce a nepostoupil do skupinové části.

Následně dostal Wunder šanci se porvat o místo v základní sestavě s Óscarem „Oscarinin“ Muñoz Jiménezem. Tu ale odmítnul, sestava podle něj neměla šanci uspět. Hansen tak byl posazen na lavičku a v posledních třech měsících nenastoupil k jedinému profesionálnímu zápasu.

Wunderovo působení ve Fnatic ale nebylo pouze negativní. Nejednou to byl právě dánský toplaner, který zachránil svůj tým. Perfektním příkladem je záchranářský barel s Gragasem v play-off Summer Splitu loňské sezóny.

Nyní si Wunder hledá nový domov. Nabízí se opětovné spojení s Marcinem „Jankos“ Jankowskim v Team Heretics. Shunsuke „Evi“ Murase nepředváděl dobré výkony a Wunder by byl jednoznačným upgradem.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).