Přejít k hlavnímu obsahu

Scam, neznalost, nebo snad prank? Hráči na skinech prodělali desítky tisíc korun

15. 5. 2023 | 13:31 Counter-Strike 2 Zajímavost
Obchodování se skiny může často přinést prodejci spoustu peněz, někdy se ale trade nevydaří. O tom se přesvědčila i trojice hráčů, která prodala své klenoty na komunitním trhu hluboko pod cenou. Zdali se jednalo o neznalost, prank, či propracovaný scam však není známo.
Butterfly Knife
Butterfly Knife
Zdroj: Valve

Svět Counter-Striku je plný hodnotných skinů, které dokáží vykouzlit úsměv na tváři téměř každému, a to především v moment, kdy se vám povede některých z dražších skinů otevřít z bedničky. Výjimky však potvrzují pravidlo a ne všechno, co se okolo skinů děje, je vždy pozitivní.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Zdárné příklady takových situací se odehrály i před pár dny. A všechny mají stejného jmenovatele. Všechny tyto skiny totiž byly prodány hluboko pod jejich reálnou hodnotou. Bývalí majitelé těchto skinů tak dost možná momentálně zpytují svědomí a kupci si naopak mnou ruce.

V prvním příběhu zastávají hlavní roli rukavice. Konkrétně se jedná o Moto Gloves | POW!, jejichž reálná hodnota se pohybuje okolo 9 tisíc korun. Jejich bývalý majitel se je však rozhodl vystavit na komunitní trh za nejnižší možnou částku - necelých 7 korun.

Druhý, podstatně palčivější příběh, se odehrál rovněž na komunitním trhu. Artiklem, který byl na tento trh vystaven, je skin M4A4 | Poseidon v hodnotě necelých 24 tisíc korun. Nicméně na tolik si prodejce tohoto skinu ani zdaleka nepřišel, jelikož jej prodal za pouhých 365 korun.

Poslední a zároveň nejbolestivější příběh z těchto tří bude bývalého majitele strašit ve snech zřejmě ještě hodně dlouho. Tento hráč se totiž rozhodl prodat svůj Butterfly Knife | Vanilla za neuvěřitelných 23 korun. Jeho reálná hodnota ovšem tuto částku mnohonásobně převyšuje, ba co víc, cena tohoto typu nože stoupá každým dnem. Momentálně se hodnota pohybuje okolo 42 tisíc korun.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.