Přejít k hlavnímu obsahu

Bude neskutečná evropská jízda pokračovat? FNCS Grand Finals jde do finiše

14. 5. 2023 | 10:12 Fortnite Turnaj
FNCS Grand Finals Major 2 je největší událostí Fortnite esportu v současné sezóně. První finálový večer nás nenechal vydechnout. Zamíchá ještě pořadím dnešní závěrečný boj? Kdo si rozdělí bezmála milion dolarů?
Queasy a Veno na FNCS Invitational 2022
Queasy a Veno na FNCS Invitational 2022
Zdroj: Twitter Fortnite

Finále FNCS jsou vždy zábavné. Je to 12 her, které stojí před každým duem, které se kvalifikovalo. Evropa je navíc jedním z nejvíce konkurenceschopných regionů a většina hráčů, kteří se dostali tak daleko, má dobrý důvod vyniknout.

Včerejší večer se odehrálo prvních 6 her. Finále vítězstvím v první hře otevřelo duo Merstach a TaySon. Druhou hru bere do svých rukou vítězstvím Veno a Queasy. Malibuca a Th0masHD míchá pořadím, když vyhrává třetí hru a k tomu přidává 13 eliminací v zápase.

Zbývající tři hry večera se nedají nazvat jinak než neskutečnou jízdou. Veno a Queasy mají ve vrcholových soutěžích silnou historii a berou si s přehledem výhry všech posledních třech her! Píšou historii a s 442 body sedí na první příčce celkového pořadí.

Druhá příčka po prvním dni patří taktéž favoritům. Kami a Setty jdou do dnešního závěru s 326 body. Se 14bodovým odstupem na druhé v pořadí jsou Mikson a Blacha.

Za nimi je však spousta dalších zkušených hráčů. Evropský region s tolika skvělými hráči soustředěnými na jednom místě je zárukou pro skvělou podívanou. Velké finále FNCS jsou vždy jedny z nejnapjatějších soutěží ve Fortnite.

Celou soutěž můžete sledovat prostřednictvím oficiálních streamů Fortnite nebo mapy Legend's Landing ve hře. Pokud dáváte přednost českému komentáři, můžete se podívat například u MGFitmana

Závěrečných 6 her, na jejichž konci budeme znát nového majitele Champions Axe Pickaxe, startují v neděli od 19 hodin!

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.