Přejít k hlavnímu obsahu

Pohádka nekončí! Apeks se slovenským borcem postupují do semifinále Majoru

19. 5. 2023 | 20:16 Counter-Strike 2 Reportáž
Apeks vstupovali do posledního Majoru CS:GO historie jako 29. nejlepší tým světa. Pro jednou ale zase ukázali, že světový žebříček ještě v těch nejtužších bojích nemusí nic znamenat. Kvalitou její hráči totiž vždy oplývali, muselo se jen vše sejít. A to se v Paříži podařilo! Parádní jízda nekončí ani čtvrtfinále, po výhře 2:0 nad týmem Liquid totiž postupují do bojů o medaile!
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Martin „STYKO“ Styk se po pěti letech vrátil na nejvyšší světovou úroveň a užívá si to plnými doušky. S týmem Apeks, který loni úspěšně vybojoval titul na domácím turnaji Tipsport CS:GO Bratislava, totiž prošel první dvě fáze BLAST.tv Majoru. Challenger Stage s bilancí 3-1, Legends Stage o fous díky skóre 3-2.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Až velkolepé play-off ale zamířilo do arény, před živé publikum. Bouřlivý dav sice nejvíce ze všeho vyčkává na Team Vitality, podpořit ale umí i ostatní týmy. Apeks si podporu zaslouží, jejich cesta je obdivuhodná. Ve čtvrtfinále si atmosféru naplno vychutnali proti týmu Liquid, který už dříve na turnaji jednou porazili.

V boji o postup mezi nejlepší čtyři týmy světa si tak náležitě věřili. Začalo se navíc mapou Ancient, na níž v první fázi Majoru nad Liquid zvítězili 16:12. Apeks vstoupili do zápasu vyhranou T stranou v poměru 11:4, především STYKOvi se dařilo i po změně stran a soupeř uhrál ještě o dvě kola méně než v prvním střetnutí.

Šlo se ale na výběr týmu Liquid, na němž potřebovali zaúřadovat. Byli to ale opět Apeks, kteří opanovali první polovinu o sedm bodů, jen tentokrát tu obrannou. K nezastavení byl pro změnu sám kapitán Damjan „kyxsan“ Stoilkovski. Americký celek sice snížil, ale na více se nezmohl. STYKO a spol. míří do semifinále!

V sobotu od 19:00 však nebudou bojovat jen se soupeřem, ale také s Golden Hornets. Fanklub domácího týmu Vitality bude připraven dotlačit své miláčky do finále. Proč by ale nemohli Apeks znovu šokovat? Druhou semifinálovou dvojici utvoří další dva evropské celky, favorizovaní Heroic vyzvou GamerLegion.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.