Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS chtějí titul, Sampi konečně zlomit soupeře. Podaří se jim to napočtvrté?

27. 5. 2023 | 08:47 Counter-Strike 2 Preview
Druhou semifinálovou dvojici na Tipsport CS:GO Bratislava utvoří SINNERS a Sampi.Tipsport, tedy týmy, které se v letošní mistrovské sezóny potkají už počtvrté. Všechny tři předchozí duely skončily shodně 2:1 pro trojnásobné mistry ČR, formy obou celků ale jdou vzhůru a můžeme se těšit na nejlepší bitvu doposud, navíc před živým publikem. Šlágr proběhne v sobotu od 16:00.
sAvana1 vs. beastik
sAvana1 vs. beastik
Zdroj: Sampi / SINNERS
Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

SINNERS budou v Bratislavě hladoví. Před rokem z hlavního města Slovenska odjížděli se stříbrnými medailemi na krku, stejný cenný kov si odnesli také z prvního velkého turnaje letošní domácí sezóny. Od té doby se však dokázali s nejnovější akvizicí sehrát a opakovat finálové zklamání už chtít nebudou. Dravý KWERTZZ už nebude jen jakousi divokou kartou, jako tomu bylo po příchodu před Tipsport CS:GO Praha.

Parádní formu ukázal hlavně šestý turnaj CCT pro střední Evropu, kde hříšníci dokráčeli až do semifinále a ukázali svůj herní posun. Týmovou přípravu sice v posledních týdnech ovlivnilo narození oskarova syna, zkušený sniper ale bude plně připraven v Bratislavě předvádět to, co mu jde nejlépe. SINNERS na turnaji míří nejen jako nejlépe postavený domácí tým ve světovém žebříčku, ale hlavně jako favorit číslo jedna.

SINNERSSampi.Tipsport
 Česká republika oskar (1.14)
 Česká republika KWERTZZ (1.10)​​
 Česká republika ZEDKO (1.10)
 Česká republika SHOCK (1.07)
 Česká republika beastik (0.97)
 Slovensko MATYS (1.16)
 Česká republika blogg1s (1.09)
 Slovensko T4gg3D (1.04)
 Slovensko sAvana1 (1.02)
 Slovensko The eLiVe (0.99)
číslo v závorce uvádí HLTV rating za rok 2023

Sampi.Tipsport zažívají v poslední době největší progres. Sestavu po neúspěšné sezóně doplnily dvě hvězdy, herní styly jednotlivých členů si ale nějaký čas sedaly. Když si však k superstar MATYSovi přidáte ostrostřelce blogg1se a vedení hry The eLiVa, tak prostě musíte mít jen ty nejvyšší ambice. Na Tipsport CS:GO Praha skončili jako jediní v play-off bez medaile, stejný osud za hranicemi opakovat nechtějí. 

V Bratislavě by mohli mít také velkou podporu, protože jako jediní z kvarteta účastníků mají slovenské jádro. Fanoušci navíc mohou být namlsaní z evropských skalpů z posledních týdnů, ačkoliv i výpadky se najdou, především kvůli individuální stránce. Nesmějí ale sami sebe před živý publikem dostat před tlak, protože Sampi jako organizace nevyhrála BO3 zápas na LANu už dlouhý rok a půl. Tahle sestava na to ale má.

SINNERS vs. Sampi.Tipsport
SINNERS vs. Sampi.Tipsport
Foto: Tipsport
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.