Přejít k hlavnímu obsahu

Nové animace, oblečení či mazlíčci? To všechno může být součástí Counter-Strike 2

30. 5. 2023 | 18:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Counter-Strike 2 začal klepat na dveře před dvěma měsíci. Společně s jeho oznámení Valve představilo hned několik zajímavých novinek. Od té doby však zavládlo ticho, které neprolomil ani konec posledního CS:GO Majoru. Komunita se však nemůže dočkat, a proto prochází zdrojové soubory, v nichž nachází spoustu potenciálních novinek.
Nové animace, oblečení či mazlíčci?
Nové animace, oblečení či mazlíčci?
Zdroj: Valve

Poslední Major v CS:GO je minulostí a mnoho lidí věřilo, že s jeho koncem nám Valve nadělí letní dárek v podobě nových informací ohledně titulu Counter-Strike 2. Tento scénář se však nenaplnil, a tak zůstává datum oficiálního vydání stále na nejasném „létě 2023“. Některé novinky Valve představilo krátce po oznámení CS 2. Od té doby ovšem uplynuly dva měsíce a další novinky prozatím světlo světa nespatřily.

Hráči jsou však velmi zvídaví, a tak bylo pouze otázkou času, než se někdo pořádně prohrabe zdrojovými kódy a zjistí další potenciální změny. A přesně to se taky stalo. Youtuber, který si říká Gabe Follower, jednotlivé soubory prošel a vypátral hned několik zajímavostí.

Uvnitř souborů bylo nalezeno hned několik nových animací. Nejedná se pouze o animace z pohledu první osoby, avšak rovněž z pohledu třetí osoby. Ve finální verzi CS 2 tak možná uvidíme nově nejrůznější animace oslav, výhružek či tleskání. Novou animaci si možná vyslouží i zvedání rukojmího či umírání.

Další zajímavou novinkou by mohly být volitelné kusy oblečení. Hráči by tak měli možnost si svého agenta upravit dle vlastní libosti. Na výběr by bylo z několika druhů pokrývek hlavy, masek či uniform. Nejbizarnějším možným přírůstkem, který byl uvnitř souborů nalezen, jsou mazlíčci. O jaké mazlíčky by se mělo jednat a jaký by byl jejich účel, zatím není známo.

V neposlední řadě je možné, že Counter-Strike 2 nebude pouze počítačovou hrou. Zmínek o verzích na mobilní zařízení se systémy iOS a Android je totiž ve zdrojových kódech hned několik. Jinak by mohl rovněž fungovat i samotný VAC, který by zápas v případě nalezení cheatera okamžitě ukončil. Úplně poslední novinkou pak je nový kooperativní herní mód fungující na principu zabírání území.

Zdroj: Youtube
Štítky: Counter-Strike 2
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.