Přejít k hlavnímu obsahu

Riot tvrdě odpovídá: LCS začne o dva týdny později, hrozí zrušení splitu

31. 5. 2023 | 10:23 League of Legends Kauza
Riot Games odpovídají na stížnosti severoamerické hráčské asociace. A odpověď je to celkem jasná. Požadavky LCSPA byly zamítnuty, start ligy bude posunut o dva týdny. A pokud by měla být pauza delší, letní split LCS se vůbec neodehraje a Severní Amerika přijde o svá místa na světovém šampionátu.
LCS začne o dva týdny později
LCS začne o dva týdny později
Zdroj: sportsvideo.org

V posledních dnech a týdnech byl kolem nejvyšší americké soutěže v League of Legends pořádný humbuk. Největší organizace opouští NACL, z deseti LCS týmů si ponechaly svou akademii jen tři.

Hráčská asociace LCSPA plánovala protesty, na které Riot reagoval odložením startu LCS o dva týdny. Pokud by se měla pauza prodloužit, Summer Split by se v Severní Americe údajně neodehrál a mančafty z LCS by se tak nezúčastnily Worlds.

Reakce Riot Games

Riot jasně odmítnul požadavky LCSPA. Zavedení systému postupů a sestupů z profesionálních lig Valorantu a případné rozšíření ligy se konat nebude, důvodem je prý náročná makroekonomická situace.

Garantované smlouvy LCS pro vítěze NACL údajně nejsou nezbytnou součástí zdravé rozvojové ligy, sloty budou nadále patřit týmům, ne hráčům. Vytvoření fondu na platy hráčů ve výši 300 tisíc dolarů ročně na tým NACL bylo taktéž zamítnuto.

Spolupráce mezi profesionálními a tier 2 týmy je již podle Riot Games umožněna a bude i nadále umožňována.

Co dál?

LCSPA reagovala na post Riot Games po několika hodinách vlastním vyjádřením. V následujících týdnech by měli zástupci LCSPA a Riot Games denně diskutovat a hledat společné řešení.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).