Přejít k hlavnímu obsahu

Faker byl blízko přestupu do Ameriky! T1 dokonce hledali náhradu

31. 5. 2023 | 19:25 League of Legends Spekulace
Nechybělo moc a Lee „Faker“ Sang-hyeok mohl nastupovat v americkém LCS. Alespoň to tvrdí portál blix.gg. Podle Alejandra Gomise, jednoho z top League of Legends žurnalistů, měla korejská legenda nabídky od pěti týmů včetně dvou amerických - Team Liquid a FlyQuest. Nakonec se ale Faker rozhodl pro tříletý kontrakt s T1.
Faker byl blízko přestupu do Ameriky!
Faker byl blízko přestupu do Ameriky!
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Šlo by bezpochyby o největší přestup v historii League of Legends. A málokdo by byl schopný jej kdy překonat. Nejslavnější hráč v historii MOBA pecky od Riot Games byl podle informací blix.gg kousek od přestupu do amerického LCS. Nabídky byly královské, T1 se museli pořádně snažit, aby svou hvězdu udrželi.

Faker dělal, stejně jako každý rok, průzkum trhu. Před podepsáním nové smlouvy byl otevřen nabídkám. A přišlo jich hned několik.

Jako tradičně se ozvala čínská LPL. O Fakerovy služby měli zájem LNG Esports a Weibo Gaming. Ani jeden z mančaftů ale nebyl úspěšný, Weibo nakonec sáhlo pro Li „Xiaohu“ Yuan-Haa, LNG dotáhli přestup Lee „Scout“ Ye-chana.

Překvapivě to ale nebyly týmy z LPL, které byly nejlákavější, nýbrž dva mančafty z LCS. O zájmu Team Liquid a FlyQuest už se psalo po loňském světovém šampionátu, nešlo ale jen o klasické „oťukávačky“. Přestup do Team Liquid údajně Faker zvažoval do poslední chvíle. Ročně si mohl vydělávat více než 5 milionů dolarů.

T1 dokonce hledali náhradu za svou legendu. Právě již zmiňovaný Lee „Scout“ Ye-chana by podle blix.gg s největší pravděpodobností nastupoval na midlane T1, kdyby Faker nabídku z Ameriky přijal.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).