Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO v posledním tažení, Valve se o hru přestává zajímat. Cheateři se množí

4. 6. 2023 | 14:05 Counter-Strike 2 Gaming
Counter-Strike 2 se blíží mílovými kroky. Další střílečka od Valve ze série Counter-Strike má vyjít letos v létě a hráči už netrpělivě vyhlížejí datum vydání. Čekání si rádi zkrátí CS:GO. To ale není v ideálním stavu, vývojáři se o titul řádně nestarají. To hraje do not hlavně cheaterům.
Counter-Strike: Global Offensive
Counter-Strike: Global Offensive
Zdroj: Valve

Matchmaking v CS:GO nebyl nikdy úplně ideální. Vždy se najdou cheateři a smurfové, kteří ostatním hráčům zkazí veškerý herní zážitek. Nikdy jich nebyl zrovna málo, v posledních týdnech se ale situace rapidně zhoršuje. Valve přestává podvodníky banovat a je to znát.

Situaci perfektně vystihuje počet zabanovaných účtů. Ještě ve druhé polovině března byly denně zasáhl VAC 3-4 tisíce účtů. Počet postupně klesal a zastavil se na stovce. Přesně 102 banů rozdalo Valve 1. června.

Zmenšený počet zákazů pociťují hráči především v hodnocených hrách. Na smurfy už si většina zvykla, počet cheaterů se ale dramaticky zvýšil a je to poznat. Hráči si stěžují a kritizují Valve.

Vývojáři už se ale v drtivé většině případů plně soustředí na Counter-Strike 2. A komunita má jedno hlavní přání - lepší anticheat. K tomu ještě přihodit lepší matchmaking a spokojenost poletí raketově vzhůru.

Počet zabanovaných účtů
Počet zabanovaných účtů
: steamid.uk
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).