Přejít k hlavnímu obsahu

Freeze je zpátky v Česku. Plánuje streamy, po sezóně se uvidí

3. 6. 2023 | 20:45 League of Legends Reportáž
V Americe po jarním splitu skončil, teď je zpátky v České republice. Aleš „Freeze“ Kněžínek se ohlásil svým fanouškům a vysvětlil jim aktuální situaci. „Budu opět full-time streamovat na Twitchi, budu tam hodně aktivní,“ oznámil Freeze. Jak to vidí s budoucností v League of Legends esportu?
Aleš "Freeze" Kněžínek
Aleš "Freeze" Kněžínek
Zdroj: youtube.com/@lolfreezecz

Turbulentních dvanáct měsíců má za sebou Aleš „Freeze“ Kněžínek. Bývalý český hráč a v současnosti trenér skončil v nejvyšší americké soutěži League of Legends s celkem 100 Thieves na druhém místě a postoupil podruhé v řadě na světový šampionát. Po neúplně povedeném turnaji přijal Freeze novou výzvu a podepsal s Evil Geniuses.

Angažmá se ale nevydařilo podle představ. „Po půl roce jsme i s hráči zjistili, že celý ten region a Evil Geniuses mají finanční problémy,“ vzpomíná Freeze na události z před několika týdnů. „Takže nás vyhodili, čtyři hráče a mě,“ pokračuje Aleš Kněžínek.

Nový mančaft si česká legenda nenašla. Do listopadu tak má volno, které využije tím, že bude opět streamovat full-time na Twitchi. „Budu tam teď hodně aktivní,“ oznamuje Freeze fanouškům. „V listopadu uvidíme, co bude,“ dodává. League of Legends ale na jeho streamu neuvidíte, bude se soustředit primárně na Minecraft a Diablo IV.

Další přestupové okno, jež bude následovat po světovém šampionátu, bude pro Kněžínka přelomové. Bude se rozhodovat o tom, zda se vrátí k trénování, nebo zůstane v České republice.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).