Přejít k hlavnímu obsahu

Splněný sen každého mladého hráče. Na bolest v krku předepsané videohry!

5. 6. 2023 | 09:45 Lifestyle
Netradiční případ se nedávno odehrál v Brazílii. Sedmatřicetiletá matka vzala svého syna, kterého bolelo v krku a vykazoval příznaky chřipky, k lékaři. Ten mimo jiné chlapci předepsal zmrzlinu a hraní videoher. Pro některé děti možná splněný sen, s pochopením se za svůj přístup však nesetkal.
Splněný sen každého mladého hráče, na bolest v krku videohry!
Splněný sen každého mladého hráče, na bolest v krku videohry!
Zdroj: Flickr.com

Celý případ dle matky zaváněl již od počátku neprofesionálním chováním. Na nemocného chlapce se lékař údajně ani nepodíval, nevyšetřil ho, a hned mu začal vypisovat předpis na léky. „Mému synovi opravdu nebylo dobře, zvracel, tak jsem ho vzala k profesionálovi,“ pověděla místním médiím.  

„Zeptal se mého syna, jestli má rád zmrzlinu. Když odpověděl ano, zeptal se, zda čokoládovou nebo jahodovou. Můj syn odvětil čokoládovou. Nikdy by mě ale nenapadlo, že zmrzlinu napíše do předpisu. Ale udělal to a taky předepsal každodenní hraní mobilní hry Free Fire.“ Pro ty, kdo s titulem neměli tu čest, se jedná o mobilní battle royale hru.

Toho, že zmrzlina a doporučení ohledně hraní na předpisu skutečně jsou, si matka nejprve nevšimla. Poukázala na to později až její sestra. Matka příběh spolu s fotografií předpisu sdílela na sociálních sítích. 

Někteří mínili, že se mohlo jednat pouze o vtípek, jiní se naopak na adresu doktora vyjádřili, že jednal neprofesionálně. Tak jako tak se nelze zcela divit ženě, jejímuž dítěti není právě dobře, že podobné vtipy neocenila. Ať už byly lékařovy úmysly jakékoliv, bohužel se příliš nevyplatily, neboť byl za návrh nevšední léčby propuštěn 

Pomineme-li tento případ, nelze opomenout, že hraní her (ve zdravé míře) může obecně mít pozitivní účinky. Ačkoliv na chřipku vám pravděpodobně nepomůže, má potenciál například pomoci dětem s ADHD.

Zdroj: TimesNow