Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport míří ke hvězdám! Další skalp získali proti světové #32

9. 6. 2023 | 12:43 Counter-Strike 2 Reportáž
Sampi.Tipsport se v posledních týdnech opravdu daří, historicky nejvyšší umístění ve světovém žebříčku a pozice #1 na HLTV není žádnou náhodou. Další povedené tažení Sampi zažívají v pátém turnaji CCT North Europe, kde se z kvalifikace přes swiss dostali už do čtvrtfinále.
Sampi.Tipsport na Tipsport CS:GO Bratislava
Sampi.Tipsport na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Tohle je jízda jako hrom. Už v dubnu se Sampi.Tipsport podařilo z uzavřené kvalifikace uspět také ve swissu CCT Central Europe Series 6 a postoupit do play-off, kde již čekaly pozvané hvězdy. Tentokrát dokázali udělat ještě minimálně jeden krok navíc a hlasitě si říkají o rekordní posun do nejlepší světové padesátky.

Také v turnaji CCT North Europe Series 5 začali v kvalifikaci, ale po postupu do hlavní části skolili tři soupeře bez ztráty jediné mapy a vybojovali si další účast v play-off, tentokrát na severu. V osmifinále se ale zastavit nechtěli. V cestě pavoukem jim jako první stála silná portugalská sestava SAW, aktuální #32 světového žebříčku. Že nešlo o lehkého soupeře, dokazuje fakt, že se nedávno zúčastnila ESL Pro League.

Velkou bitvu nabídl už úvodní Overpass. Erik „The eLiVe“ Sith pálil jako in-game leader ostrými a dovedl svůj tým k těsné výhře 16:14. Portugalci ale kontrovali suverénní hrou na Nuke a rozhodnout musel až závěrečný Ancient. Sampi.Tipsport museli dlouho dotahovat skóre, když ale dostali mapu do prodloužení, tak tam už se nemýlili. Matúš „MATYS“ Šimko a jeho kolegové zazářili, když bylo nejvíce potřeba.

Jízda severským turnajem pokračuje hned další den. Od 14:30 se Sampi postaví MOUZ NXT, jenž také do čtvrtfinále prošli až z uzavřené kvalifikace. V osmifinále se jim podařilo vyřadit nasazený polský tým 9INE. O víkendu čeká na Sampi také vyvrcholení European Pro League, v jejíž elitní divizi už mají jistou medaili.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.