Přejít k hlavnímu obsahu

Grandfinále pro Sampi.Tipsport! Vybojují po měsíci další evropské zlato?

12. 6. 2023 | 09:00 Counter-Strike 2 Preview
Sampi.Tipsport získávají jeden evropský skalp za druhým. Po cestě do čtvrtfinále CCT North Europe Series 5 tentokrát prošli až do finále European Pro League a jsou jediný krůček od úžasného kousku. Teprve v květnu totiž postoupili z druhé divize a nyní budou bojovat o titul.
Sampi.Tipsport s medailemi
Sampi.Tipsport s medailemi
Zdroj: František Dumek (s povolením)

Pátá výhra v řadě rovná se postup do finále. Tak jednoduše to zní, snadno se ale finálové tažení v European Pro League nerodilo. Na úvod soutěže totiž Sampi.Tipsport nestačili na GTZ Esports, a i když přes stejného soupeře posléze postoupili do play-off, vyhnuli se tím polskému celku Anonymo Esports.

Proč je tahle informace důležitá? Protože ve vyřazovacích bojích provází Sampi jen soupeři z Polska. No a po výhrách nad PGE Turow a AGO se konečně Anonymo mohli postavit. Ne však ve skupině, ale již ve finále horního pavouka. Slot v grandfinále si česko-slovenská sestava zajistila po výhrách 16:12, 16:13.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Podobně jako v CCT North Europe Series 5, kde po úvodní prohře předvedli fenomenální jízdu, jsou Erik „The eLiVe“ Sith a spol. dokonce jediný krok od titulu. Po květnovém prvenství ve druhé divizi EUPL by mohlo jít o vzácný úspěch. Na jakékoliv zlato, nejen v Evropě, přitom Sampi.Tipsport čekali dlouhé tři roky.

Finálový souboj o 240 tisíc korun za první místo (110 tisíc bere poražený) proběhne na začátku nového týdne. Půjde přitom o maratonskou BO5 sérii, s níž už ale z druhé ligy mají Sampi hezkou zkušenost, když JANO porazili jasně 3:0. O titul se v pondělí od 10:00 utkají opět s Anonymo, kteří vyřadili Iron Branch.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.