Přejít k hlavnímu obsahu

Jak funguje VAC Live v CS 2? Může stačit jeden report a okamžitě přilétne ban

13. 6. 2023 | 08:40 Counter-Strike 2 Video
Valve Anti-Cheat dlouhé roky sbíral posměšky než pochvaly za jeho odchytové schopnosti. S postupným učením automatizovaného VACnetu se ale boj s cheatery postupně lepší a v Counter-Strike 2 bychom se mohli dostat ještě dále. Novinka jménem VAC Live vypadá slibně.

Po sociálních sítích koluje video, jak hráč s přezdívkou ImmortaL obdržel ban v Counter-Strike 2 naprosto instantě poté, co obdržel report přímo v zápase. Díky nové technologii VAC Live se zápas okamžitě ukončil.

Dá se očekávat, že Valve Anti-Cheat už měl o podvodníkovi nasbírán dostatek informací a čekal jen na sklapnutí pasti. Pokud nejde o náhodu, tak report od hráče byl zřejmě tím finálním spouštěčem, protože jinak by nahlašování bylo jednoduše zneužitelné. V minulosti VAC netrestal cheatery okamžitě po jejich provinění, ale v náhodné chvíli, aby podvodníci nedokázali poznat, na základě čeho je VACnet odhalil.

Boj s podvodníky je nekonečný, Valve se ale nevzdává a vypadá to, že Counter-Strike 2 chce mít „čistý“.

Zdroj: tiktok.com
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.