Přejít k hlavnímu obsahu

Nejžádanější in-game leader má mít vybráno. Který evropský tým posílí?

12. 6. 2023 | 13:46 Counter-Strike 2 Spekulace
Tažení týmu GamerLegion až do finále pařížského Majoru je jedním z největších překvapení posledních let. Pohádka ale po letní přestávce zřejmě skončí. Jak se po takovém úspěchu čekat, movitější supi kolem hnízda GL krouží a chystají se vyzobat to nejžádanější zboží.
Kamil „siuhy“ Szkaradek
Kamil „siuhy“ Szkaradek
Zdroj: BLAST.tv

GamerLegion mají dva hlavní tahouny. Ivan „iM“ Mihai byl suverénně největším objevem BLAST.tv Paris Majoru, ale velké zásluhy se udělují také kapitánovi Kamilu „siuhy“ Szkaradkovi. Špičkových in-game leaderů je na scéně nedostatek a dvacetiletý Polák ve Francii ukázal, že by se mezi ně mohl zařadit. Okamžitě se tak začalo spekulovat, kdo by po něm mohl sáhnout. Ve hře je dokonce návrat „domů“.

Do GamerLegion totiž siuhy zamířil z akademie MOUZ, a právě výsledky hlavní sestavy německé organizace nejsou úplně podle představ. Výměna IGL může být ideálním řešením, protože siuhy by se v týmu opět potkal se třemi bývalými spoluhráči i trenérem. V podstatě by šlo o někdejší původní složení akademie, jen doplněné o Davida „frozen“ Čerňanského. Právě on je v posledních měsících hlavní hvězdou myšáků.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Luís Mira z portálu Dexerto dokonce hovoří, že podpis smlouvy je opravdu blízko, jak potvrzuje nejeden blízký zdroj portugalského žurnalisty. Pokud by se tato spekulace ukázala jako pravdivá, tak by se po dvou letech s MOUZ rozloučil Christopher „dexter“ Nong. Ten má v Evropě zájemce a do Austrálie by se nevracel.

Slabinou MOUZ je ale také pozice snipera, kterou by v případě vhodného artiklu mohli také obměnit. Ádám „torzsi“ Torzsás není vyloženě zklamáním, ale po čase se jeho herní progres zasekl. Frozen je na to v mnoha zápasech sám a další hvězda, spolu s in-game leaderem, by tým mohla vrátit mezi nejužší špičku. Tentokrát by stálo za to nevyužít hráče z vlastní akademie, ale pro vhodnou posilu raději sáhnout hlouběji do kapsy.

Co se týče GamerLegion, tak s odchodem polského kapitána by se jejich sestava mohla v létě rozpadnout jako domeček z karet. Na zmíněného iM určitě také stojí fronta zájemců, rumunský rifler patřil jako nováček na nejvyšší úrovni mezi nejlepší hráče celého Majoru a najde se spousta týmů, kde by byl upgradem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.