Přejít k hlavnímu obsahu

Další miliardový přestup? I slavná streamerka Amouranth míří na Kick

18. 6. 2023 | 13:33 Twitch
Šokující novinky neberou konce. Jedna z největších internetových celebrit současnosti, Kaitlyn Siragusa, známá jako Amouranth, se rozhodla pro změnu platformy. Uprostřed vysílání na Twitchi se přesunula na Kick a šokovala tak diváky, stejně jako řadu dalších tvůrců.
Amouranth se připojuje na platformu Kick
Amouranth se připojuje na platformu Kick
Zdroj: Twitter

Ani ne 24 hodin po oznámení nejneuvěřitelnějšího kontraktu mezi Félixem „xQc“ Lengyelem a platformou Kick přichází další šokující zpráva. Amouranth se také rozhodla pro změnu. Vzhledem k tomu, že jde o nejúspěšnější a nejsledovanější streamerku minulého roku, přišel Twitch během dvou dnů o jedny z nejpopulárnějších osobností na platformě. Nemusí jít ale o poslední přesun, jak před několika měsíci sliboval Tyler „Trainwreck“ Niknam, poradce nejnovější a zatím nejambicióznější stránky na živá vysílání.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Zatím ovšem není jasné, zda Amouranth má smlouvu s Kickem jako xQc, ale její oznámení přesto vyvolalo vlnu reakcí. Zatímco streamerská hvězda v minulosti vyjádřila své obavy z opuštění Twitche ve prospěch konkurence, jasně tyto obavy zahnala. Žádná kontrakt ale oficiálně nebyl zveřejněn, proto není jasné, jakou dohodu mezi sebou platforma a Amouranth uzavřely. Ani xQc však nemá smlouvu exkluzivní.

Amouranth tak stále může pokračovat ve vysílání na na obou platformách. To znamená, že mezi rozdělením příjmů, které dává více peněz tvůrcům, a volnějšími omezeními Kick ohledně toho, co lze zobrazovat ve streamu, by mohla být nová platforma perfektní destinací pro populární streamerku. Kick si rozhodně nebere servítky a kroky učiněné v posledních hodinách rapidně zvýšili počet nových uživatelů, což servery dokonce nevydržely. Vzhledem k tomu, že je mají pronajaté od Amazonu, se na trhu očekává válka.

Štítky: Amouranth, Twitch, Kick
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.