Přejít k hlavnímu obsahu

První šokující přestup léta! Sampi se loučí s blogg1sem, nahradí ho reprezentant?

19. 6. 2023 | 20:28 Counter-Strike 2 Přestup
Role AWP hráče je v Sampi.Tipsport prokletá. Problém na klíčové pozici se z dlouhodobého hlediska nepodařilo vyřešit ani Dominikem „blogg1s“ Janitou, ačkoliv to vypadalo, že díky úspěchům poslední doby je v Sampi vše zalité sluncem. Nejnovější zpráva ale všechno mění.
Sampi.Tipsport se loučí s blogg1sem
Sampi.Tipsport se loučí s blogg1sem
Zdroj: koláž PLAYzone

Sampi.Tipsport jsou aktuální česko-slovenskou jedničkou v HLTV žebříčku, od minulého týdne okupují 51. příčku. Tak vysoko žádný domácí konkurent nebyl od poloviny ledna. I přesto nyní dochází ke změně, pro veřejnost zřejmě hodně překvapivé. S týmem se po pěti měsících loučí Dominik „blogg1s“ Janita.

24letý odstřelovač byl jednou ze dvou lednových posil, které na první pohled dokonale doplnily kádr. Potenciál sestavy se po čase začal ukázat především v zahraničí, zatímco na domácí scéně je maximem třetí místo z Tipsport CS:GO Bratislava. Potrápili SINNERS, ale příště je vyzvou už s jiným sniperem.

„Dnešním dnem se po vzájemné dohodě loučíme s Blogg1sem, AWP hráčem naší CS:GO sekce. Naše cesty se dnes rozchází, cíle být těmi nejlepšími ale zůstávají. Dominiku, moc ti děkujeme za to, že jsi oblékl náš dres, reprezentoval nás a stal ses součástí #SampiFamily. Hodně štěstí do budoucna,“ zní v oficiálním vyjádření organizace.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Aktuálně můžeme pouze spekulovat, co je důvodem změny po tak úspěšném období, které přineslo i dvě zlaté medaile. Statisticky loňský vicemistr ČR nezaostával, naopak patřil ke klíčovým postavám. Do nitra ale nikdo nevidí, interní neshody s jediným českým hráčem v týmu se nabízí jako nejpravděpodobnější.

Konec blogg1se začal v kuloárech prosakovat o víkendu, naše zdroje odchod potvrdily v průběhu pondělka. Nyní je už vše oficiální, Sampi.Tipsport se rozhodli neotálet a dát hráči dostatek času, aby si v letní pauze našel nové angažmá. Vedení organizace nám potvrdilo, že nejde na lavičku, a tak bude volným hráčem.

Kdo by ale 24letého střelce mohl v bílém dresu nahradit? Máme potvrzeno, že v tuto chvíli ještě není žádný nový pátý hráč podepsán, ale jedním z kandidátů má být Tomáš „fino“ Bebjak. Ten se zbytkem Sampi tvoří slovenskou reprezentaci, hráči se dobře znají. Nebo snad uloví velkou rybu jménem David „forsyy“ Bílý?

Aktuální složení Sampi.Tipsport:

 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith

 Česká republika Jakub „bfull“ Kokoška – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.