Přejít k hlavnímu obsahu

Evil Geniuses se vrací do hry. Mezi posilami mají být hvězdy NAVI či týmu Liquid

20. 6. 2023 | 09:21 Counter-Strike 2 Spekulace
Kdo vlastně v té Severní Americe pro CS 2 zůstane? Pro přesun do Evropy není rozhodnutý jen Team Liquid, ale také Evil Geniuses, kteří ani podporou více sekcí nedokázali USA probudit.
Denis „electroNic“ Sharipova
Denis „electroNic“ Sharipova
Zdroj: ESL (Helena Kristiansson)

Evil Geniuses jsou na přestupovém trhu zatím nejaktivnější organizací, kromě jednoho jména jde ale pouze o Evropany. Stěhování na starý kontinent je tak opravdu nevyhnutelným krokem a dalším hřebíčkem do rakve severoamerické CS:GO scény. O totožném kroku týmu Liquid jsme vás již také informovali.

Právě Liquid se chystají rozloučit s Jonathanem „EliGE“ Jablonowskim a EG se nebojí zaplatit přestupovou gáži o šesti cifrách v dolarech. Jednání už mají být v pokročilém stádiu, nejde tak o pouhou fámu. EliGE by přitom nemusel být největší hvězdou přebudovaného kádru v posledních letech neúspěšné organizace.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Mimo někdejšího čtvrtého nejlepšího hráče světa mají totiž Evil Geniuses zálusk o Denise „electroNic“ Sharipova, jednoho z nejlepších riflerů světa za posledních pět let. Jeho dny v Natus Vincere se zdají být po 5,5 letech sečteny. Doposud se u něj ale nejvíce skloňovalo jméno Cloud9, kteří by mohli utvořit nový ruský supertým. Spolu s EG mají být právě tohle dvě nejreálnější destinace, z nichž si electroNic nyní vybírá.

Evil Geniuses měli dále zájem o Auréliena „afro“ Drapiera či Floriana „syrsoN“ Rischeho. Pozici snipera však nejspíše obsadí Aleksandr „zorte“ Zagodyrenko, jehož forZe umístili na přestupovou listinu. Ústní domluvu už EG mají také s Audricem „JACKZ“ Jugem, který se při výpomoci týmu Vitality se ukázal v dobrém světle.

Kolem a kolem, to bychom měli hned čtyři nové posily! Setrvat v hlavním týmu mají pouze dosavadní kapitána Sanzhar „neaLaN“ Iskhakov a Timothy „autimatic“ Ta, záležet bude na tom, co vše EG klapne.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.