Přejít k hlavnímu obsahu

Bitvy o přežití. V zahraničí lize se snaží prosadit nejen ENTERPRISE, ale i BRUTE

21. 6. 2023 | 09:33 Counter-Strike 2 Preview
O snaze BRUTE prosadit se v Evropě jsme od nejúspěšnější éry neslyšeli, to už je několik let. Aktuální sestava ale drží při sobě a nyní se jí rozhodli dát šanci pořadatelé European Pro League. Ve druhé divizi však nezvládli první zápas a jsou na pokraji vyřazení, stejně jako ENTERPRISE.
manguss a MoriiSko, nové posily EP
manguss a MoriiSko, nové posily EP
Zdroj: ENTERPRISE esports (s povolením)

European Pro League je ideální soutěží ambiciózních týmů z rozhraní první a druhé světové stovky. Druhá divize je parádní šancí dostat se do vyšších sfér, jako naposledy ukázali Sampi.Tipsport. Ovládli nižší ligu a následně se nepárali ani s údernější konkurencí, které v první divizi nedali šanci a odnesli si druhé zlato.

Devátá sezóna neřeší letní přestávku a již má za sebou první zápasy. Českému zastoupení ale bohužel nevyšly. V pondělí po poledni se BRUTE rvali se známým rumunským celkem allStars Gaming, ale nakonec na obou mapách padli 13:16. V podobně těsném zápase nestačili ENTERPRISE na polskou pětici Singularity.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Jelikož se skupinová fáze hraje formátem GSL, už si ani jeden nemůže dovolit znovu prohrát. Snahu odvrátit vyřazení budou mít jako první BRUTE, kteří se ve středu od 10:00 utkají proti mladíkům z NAVI Junior. Ve čtvrtek se budou chtít v turnaji udržet ENTERPRISE, které dopoledne čeká dánská sestava Alpha Gaming.

Druhá divize EU Pro League je pro BRUTE velkou šancí. V posledních letech se mimo ESEA ligy v Evropě v podstatě neobjevili a nyní o sobě mohou dát konečně vědět. ENTERPRISE zase turnaje chtějí využít pro otestování nové sestavy. Josef „MoriiSko“ Maurenc a navrátilec Robert „manguss“ Kasper jsou připraveni.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.