Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrdí SINNERS AC roli neporaženého favorita? Finále ligy talentů je tady!

26. 6. 2023 | 14:16 Counter-Strike 2 Preview
Rising Talents League má před sebou nejdůležitější zápas. Pro bronz si dokráčela akademie DNE Thunders, všichni ale čekají na bitvu o zlato. Kdo se stane prvním králem ligy mladých tváří?
SINNERS Academy
SINNERS Academy
Zdroj: SINNERS

Hlavním cílem Rising Talents League je dát domácím talentům prostor se ukázat v častějších oficiálních zápasech. Díky rozdílným konceptům se však poměrně rychle ukázalo, jak na tom jednotlivé akademie jsou.

V základní části se každý ze sedmi týmů utkal dvakrát s každým. Dvanáct zápasů bez porážky dokázala zaznamenat SINNERS AC, díky drtivému finiši druhé místo obsadila Sampi NEXT. Play-off doplnily výběry Entropiq Future a Dynamo Eclot Thunders, které za sebou nechaly eSubu AC, Cryptovu AC a Yenkee AC.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

V prvním semifinále se proti sobě postavily akademie SINNERS a Dynama Eclot. Hříšníci sice potvrdili roli favorita, rozhodovat ovšem muselo až prodloužení třetí mapy. Takto vyrovnaný průběh nikdo nečekal. O druhý finálový slot se utkaly týmy, které v průběhu soutěže prostřídaly soupisku. Lépe ale změny vyšly Entropiq Future, kteří přemohli Sampi NEXT na dvou mapách. K výhře jim pomohl i švédský hráč dezt.

Akademie Sampi si nespravila chuť ani v zápase o třetí místo. Dynamo Eclot Thunders potvrdili vzestupnou formu a na třech mapách konkurenta přemohli. Decider přitom byl naprosto jednoznačný. Všechny oči ale nyní směřují k vrcholu pilotní sezóny nového projektu. SINNERS AC a Entropiq Future se o premiérový titul utkají v pondělí od 18:00. Sledovat velkou bitvu můžete na týmových Twitch kanálech (SIN, EIQ).

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.