Přejít k hlavnímu obsahu

Konec éry. EliGE po osmi letech končí v Team Liquid, nahradí ho Rus a Bulhar

23. 6. 2023 | 07:25 Counter-Strike 2 Přestup
Více než osm let byl Jonathan „EliGE“ Jablonowski součástí týmu Liquid. 22. června 2023 ale tato dlouholetá spolupráce skončila. Celek známý především z americké půdy se rozloučil se svým nejvěrnějším hráčem. „Díky za vše, Jone,“ dává TL sbohem své legendě. EliGE v Liquid nahradí Robert „⁠Patsi⁠“ Isyanov, spolu se kterým do sestavy míří Aleks „Rainwaker“ Petrov.
Jonathan „EliGE“ Jablonowski
Jonathan „EliGE“ Jablonowski
Zdroj: Complexity

Byla to dlouhá cesta, jedna z nejdelších v historii Counter-Striku. Jonathan „EliGE“ Jablonowski přišel do Team Liquid jako 17letý mladík, který přišel z menší organizace eLevate. Dostal šanci a držel se jí více než osm let. Za tu dobu se vyškrábal například na 4. příčku v respektovaném žebříčku nejlepších hráčů světa.

Nejvíce bude vzpomínat právě na rok 2019. Několik měsíců byl Team Liquid tím nejlepším mančaftem na světě. Americké jádro ovládlo ESL One Cologne, ESL Pro League nebo IEM Sydney. Vrcholem byl Intel Grand Slam, díky němuž bude tehdejší sestava s EliGEm či Nickem „nitr0“ Cannellou navždy zapsaná do historie.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Tyhle časy jsou ale definitivně minulostí. Jonathan „EliGE“ Jablonowski si našel nové angažmá a Team Liquid se stěhuje do Evropy, i když v sestavě zůstává jeden Američan a jeden Kanaďan. 25letá ikona byla blízka přesunu do Evil Geniuses, nakonec jej ale ulovili Complexity – nová jednička americké scény.

Volnou pozici po Eligovi obsadil Robert „⁠Patsi⁠“ Isyanov, jak naznačovaly táhlé spekulace. 19letý Rus se mezi nejlepšími ukázal v dresu Spirit, jenž také procházejí přestavbou. Evropské jádro spolu s ním se doplňuje bulharský talent Aleks „⁠Rainwaker⁠“ Petrov. Liquid jsou před přechodem na Counter-Strike 2 kompletní.

Nové složení týmu Liquid:

 Kanada Keith „NAF“ Markovic
 Spojené státy americké Josh „oSee“ Ohm
 Lotyšsko Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
 Bulharsko Aleks „Rainwaker“ Petrov
 Rusko Robert „Patsi“ Isyanov

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).