Přejít k hlavnímu obsahu

Trpělivost růže přináší. Sběratel si jediným předmětem přišel na tři miliony korun

25. 6. 2023 | 15:25 Counter-Strike 2 Zajímavost
Když se v Counter-Strike komunitě vznese otázka nejikoničtějšího skinu, našli byste jen stěží někoho, kdo by nezmínil legendární AWP | Dragon Lore. Tento skin, který byl přidán do hry v roce 2014, se stal okamžitě jedním z nejžádanějších skinů vůbec. Hodnota jednoho kousku se tehdy pohybovala okolo nižších tisícovek korun.
AWP | Dragon Lore (s povolením)
AWP | Dragon Lore (s povolením)
Zdroj: Valve

Dnes je však všechno jinak. Dragon Lore patří mezi nejvzácnější skiny v celé hře a jeho cena startuje v Battle-Scarred kondici na necelých 100 tisících korun. Jenže odtud jde cena s každou lepší kondicí rapidně nahoru. Za průměrnou Factory New verzi totiž zaplatíte už 300 tisíc korun a tady vysoké ceny ani zdaleka nekončí.

Příčina vzestupu hodnoty je přitom jednoduchá. Kromě originálního designu je totiž v dnešní době téměř nemožné toto AWP získat. Kolekce Cobblestone ve hře samovolně nepadá, a jelikož tato mapa ani není v aktivní map poolu, nelze nyní získávat nové suvenýr balíčky z Major turnajů. Jediné dvě možnosti tak jsou trade-up a starší vzácné suvenýr balíčky.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Kromě suvenýrů lze Dragon Lore vylepšit ještě jinak a mnohem hodnotněji. Zdárným příkladem je kousek se čtyřmi holografickými iBuyPower samolepkami z Majoru v Katovicích roku 2014. Toto unikátní AWP si v roce 2021 pořídil sběratel za tři miliony korun, a kvůli výše zmíněným důvodům se rozhodl vyčkat.

A to se mu nakonec vyplatilo. Nyní, o dva roky později, jeho klenot stoupnul na ceně o téměř dvojnásobek, a tak se ho sběratel rozhodl prodat. Kupce se našel rychle a speciální Dragon Lore koupil za neuvěřitelných 5,7 milionů korun. Bývalý majitel si tak díky své trpělivosti přišel za dva roky na 2,7 milionů korun a to nemusel ani hnout prstem.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.