Přejít k hlavnímu obsahu

EA Sports FC: Ženy budou ve FUT, jak se změní pozice?

25. 6. 2023 | 13:45 EA SPORTS FC 24 Spekulace
Fotbalové hry od EA Sports vstupují do nové éry. FIFA bude brzy minulostí, nahradí ji EA Sports FC. Přijít má kromě nového názvu a loga i spousta změn. Ty nejdůležitější popsal Donk Trading, jeden z top FIFA leakerů na scéně.
EA Sports FC
EA Sports FC
Zdroj: EA Sports (s povolením)

Smíšené týmy v Ultimate Teamu

Ve FIFA 16 se poprvé představily ženské celky. Národní týmy jako Brazílie, Anglie nebo USA byly součástí legendární fotbalové série. Hvězdy jako Alex Morgan nebo Stephanie Houghton se poprvé proháněly po virtuálních trávnících.

Od té doby ušel ženský fotbal ve FIFA pořádný kus cesty. V současném ročníku populární hry se nachází celkem 565 fotbalistek z celého světa. Nechybí nejlepší soutěže v několika módech včetně Výkopu nebo Kooperativní sezóny.

V Ultimate Teamu se ale ženy nikdy neobjevily. To se má v EA Sports FC změnit. V nejpopulárnějším módu fotbalových her od EA Sports budou navíc moci, podle všeho, nastupovat muži a ženy bok po boku. I to by byla historická premiéra FIFA. Podobně už funguje NHL.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Změny pozic

FIFA 23 přišla s velikou obměnou systému souhry i změn pozic. Většina karet má momentálně primární a sekundární pozici. Pokud chtějí hráči změnit na jednu z volitelných pozic, potřebují na to speciální kartu. Ta není nikterak drahá, ale především pro novější hráče může být často chybějícím artiklem.

Tyto doby ale končí. EA Sports FC bude bez karet měnící pozice. Mezi pozicemi budeme moci střídat libovolně, už žádné karty. Sekundárních pozic by navíc v další hře mělo být více.

Lepší FUT Moments?

FUT Moments mód dorazil do FIFA v loňském roce. Část hry, jež byla ve FIFA 23 většinou využívaná jen kvůli plnění objectivů, se údajně dočká velkých změn.

Jedno z nich bude možnost kooperativního hraní FUT Moments. Od EA Sports tak budeme moci sbírat hvězdičky s přáteli.

DonkTrading zmiňuje i FUT Academy mastery a objectivy upgradující karty.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).