Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE ani BRUTE nevyšlo semifinále, nyní se ale utkají o jistou medaili

25. 6. 2023 | 09:22 Counter-Strike 2 Preview
Druhá divize European Pro League se dostává do play-off. Ve vyřazovacích bojích nechybí ani čeští zástupci, ENTERPRISE i BRUTE totiž ve svých skupinách utekli hrobníkovi z lopaty.
manguss a MoriiSko, nové posily EP
manguss a MoriiSko, nové posily EP
Zdroj: ENTERPRISE esports (s povolením)

Od navázání na Sampi.Tipsport bude jeden český tým dělit jediná výhra. BRUTE a ENTERPRISE nezvládli semifinálové zápasy, a tak se v Double Elimination pavouku o následujícím dni utkají tváří v tvář. Jedna medaile je tak jistá, druhý tým se bohužel bude muset rozloučit. Do vyšší ligy postupují nejlepší dva týmy.

Oba české celky přitom do turnaje dobře nevstoupili. BRUTE sice nestačili na allStars, ale po vyřazení NAVI Junior oplatili rumunskému soupeři první prohru a postoupili do čtyřčlenného play-off. ENTERPRISE také zabrali po první prohře nad Singularity a postoupili dále na úkor Alpha Gaming a Arctic Raptors.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Teď už ale k samotnému play-off. EP se jako první postavili Zero Tenacity, jedinému TOP 100 týmu v pavouku. Napínavá bitva přinesla na obou mapách prodloužení, fanoušci si dohromady užili 77 napínavých kol. Českému celku ale nevyšla ani jedna koncovka a k decideru na mapě Mirage už bohužel nedošlo.

BRUTE se posléze postavili polské sestavě Singularity. Na obou stranách nastoupili náhradníci, o to více nevyzpytatelný zápas to byl. Po celou dobu Vertiga si Poláci drželi vedení, které BRUTE ani přes hezký pokus nedokázali stáhnout. Na Mirage se 31 killy zaskvěl Tibor „SiKO“ Putera, na výhru to však nestačilo.

Bratrovražednou bitvu o šanci na postup sledujte v neděli od 10:00 na oficiálním Twitch kanále ligy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.