Přejít k hlavnímu obsahu

Krok před branami. ENTERPRISE utržili výprask a finále Pro League si nezahrají

26. 6. 2023 | 12:22 Counter-Strike 2 Reportáž
Play-off druhé divize European Pro League mělo z poloviny české zastoupení. Ani přesto to ENTERPRISE ani BRUTE nedotáhli ke kýženému postupu. Týmy z Balkánu a Polska byly proti.
Martin „zur1s“ Sláma
Martin „zur1s“ Sláma
Zdroj: ENTERPRISE esports

Tažení Sampi.Tipsport z minulé sezóny bylo krásnou inspirací pro další české celky. BRUTE a ENTERPRISE do turnaje sice vstoupili prohrou, následně ale dvakrát zvítězili a postoupili do vyřazovací části. V jejím semifinále ale shodně nestačili na vítěze obou skupin, a tak se museli utkat tváří v tvář o přežití.

EP s Josefem „MoriiSko“ Maurencem a Robertem „manguss“ Kasperem se nenechali zaskočit a hladce BRUTE přehráli. Na vlastním map picku se BRUTE zmohli na pouhé tři body, na soupeřovu přidali jen o pět více. Zářil především Martin „zur1s“ Sláma, na druhé straně byl nejvíce vidět host Roman „dreez“ Čomor.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

ENTERPRISE se výhrou dostali nejen na medailové příčky, ale hlavně krůček od finále, které znamená postup do nejvyšší soutěže. Jak si ale pohráli s BRUTE, tak si s nimi stejným způsobem pohrál polský soupeř Team Singularity. Po vyrovnané první mapě přinesl map pick EP demolici a tím pádem konec nadějí.

Postup si vedle Singularity zajistil zatím neporažený celek Zero Tenacity. Ten ve finálovém boji čerstvější, protože polská smečka vstoupí do maratonského BO5 souboje přímo z předchozího duelu. I přes neúspěch BRUTE a EP se však dá odhadovat, že v první divizi nějakého českého zástupce nejspíše uvidíme.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.