Přejít k hlavnímu obsahu

Navždy součástí. Po zesnulém Twistenovi je pojmenována odměna ve hře

27. 6. 2023 | 14:35 VALORANT Zajímavost
Český talent už není mezi námi, ale jeho památka tu zůstane navěky. Riot Games vzdali Twistenovi hold přidáním zdarma odemknutelného titulku, který může kdokoliv získat během několika okamžiků. V jeho milované hře tak zůstane, stejně jako v našich vzpomínkách.
Twisten Title v battlepassu zdarma
Twisten Title v battlepassu zdarma
Zdroj: Riot Games

Stále není jednoduché se smířit se skutečností, že svět přišel o tak talentovaného hráče a úžasného člověka. Karel „Twisten“ Ašenbrener za sebou zanechal ohromný odkaz nejen v Česku, ale po celém světě. Jeho jedinečný herní styl obdivovali začínající zelenáči, tak i zkušení profíci. Můžeme ho považovat za otce „Shorty mety“, která se jako lavina strhla celou hrou, až byli samotní vývojáři nuceni zbraň nerfnout.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Jako čest jeho oblíbené zbrani se celá řada osobností rozhodla po jeho vzoru darovat peníze na charitu za každý kill. Po celém světě se tak vybírají tisíce na pomoc potřebným. Není to ale jediná pocta, které se česká hvězda dočkala. Po tragické smrti turecké hráčky Gizem „Luie“ Harmankayi byl do hry přidán nový odemknutelný titulek na její památku, a přesně to vývojáři provedli i tentokrát. Titulek TWISTEN se do hry dostane mezi odměnami v battle passu k prvnímu aktu nadcházející sedmé epizody. Samozřejmě zdarma.

Zarmoucená komunita si gesta nesmírně cení. Stále to ale možná není všechno, protože žádá také o vytvoření Shorty skinu s kočičími oušky. Jeho zisky by mohly jít na charitu a institucím pro duševní zdraví. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.