Přejít k hlavnímu obsahu

Absurdní počet killů. Kolikrát mladý talent s Operatorem přestřílel konkurenci?

27. 6. 2023 | 15:20 VALORANT Zajímavost
Nová vycházející hvězda nepřestává udivovat. Po skončení turnaje vyplavaly na povrch statistiky, kterým se jen těžko věří. O Zheng „ZmjjKK“ Yongkangovi se nyní už moc dobře ví, jak moc je Operator v jeho rukách vražedný. Číselný rozdíl oproti ostatním ale tají dech.
Zheng "ZmjjKK" Yongkang alias KangKang
Zheng "ZmjjKK" Yongkang alias KangKang
Zdroj: VCT

Stejně jako je AWP v CS:GO investicí za nálož killů, Operator je na tom podobně ve Valorantu. Zde se ale jedná o nejdražší zbraň ve hře, proto její užívání nemůže být tak časté jako u ostatních zbraní. Pokud ale máte dostatek kreditů a schopnosti jako devatenáctiletý KangKang, je to zbraň přesně pro vás. Na Masters Tokyo ukázal, proč by ho měli nepřátelé bát, pokud má tuto odstřelovačku v inventáři.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na turnaji zaznamenal ZmjjKK 329 killů a vede tabulku střelců navzdory tomu, že některé týmy mají odehráno více map. Pokud vezmeme v potaz pouze zbraně (to znamená např. bez Jett nožů či Molotovů), jeho výčet činí 297 killů. A 103 těchto killů bylo provedeno právě Operátorem. Pro mnohé to možná bude dávat smysl, je to přece OP zbraň. Jenže šokující statistika se ukáže, když jej porovnáme s ostatními hráči.

Druhé místo v počtu Operator killů má Ardis „ardiis“ Svarenieks. Má ale „pouze“ 30 killů, to je více než trojnásobný rozdíl! Zbraň prošla od posledního šampionátu úpravami a její využití se snížilo na polovinu. To ale nebránilo talentovanému střelci pokračovat a dále dominovat. Řada lidí se shoduje v názoru, že jde o pravděpodobně o nejlepšího hráče, kterého světová scéna aktuálně má, a to je jenom začátek.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.