Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO SHRNUTÍ: Nové sestava NAVI i OG, frozen se loučí s lídrem

1. 7. 2023 | 10:00 Counter-Strike 2 Přestup
Páteční večer přinesl pořádnou porci CS:GO přestupů a odchodů. Hlavní zprávou prozatímního přestupového okna je nová sestavy Natus Vincere. Východoevropská organizace přivítala po delší době hráče pocházející mimo Ukrajinu a Rusko. Čerstvou pětici představili také OG, dvě posily přišly do MIBR. Změny se nevyhnuli ani MOUZ.
SHRNUTÍ: Nové sestava NAVI i OG, frozen se loučí s lídrem
SHRNUTÍ: Nové sestava NAVI i OG, frozen se loučí s lídrem
Zdroj: PGL/NAVI/ESL (koláž PLAYzone)

NAVI jsou mezinárodní

Spekulace se ukázaly být pravdivé. Natus Vincere přivítali tři nové tváře do své CS:GO sestavy. Dres ukrajinské organizace budou oblékat Aleksi „Aleksib“ Virolainen, Justinas „jL“ Lekavicius a Mihai „iM“ Ivan. Ze staré pětice zůstávají jen dva střelci - Oleksander „s1mple“ Kostyliev a Valerii „b1t“ Vakhovskyi. Potvrdil se tak konec Denise „electroNic“ Sharipova.

ČLÁNEK: NAVI oznámili tři posily. Přichází i Aleksib, s1mple zůstává

OG bez NEOFRAGa

Evropská organizace OG překopala svou CS:GO sestavu. Z týmu, který se zúčastnil posledního CS:GO Majoru historie, zůstal jen Maciej „⁠F1KU⁠“ Miklas. Z lavičky se do základní sestavy vrací Nemanja „⁠nexa⁠“ Isaković, zbývající trojice je v týmu nová. OG budou reprezentovat Iulian „⁠regali⁠“ Harjău, Nils „⁠k1to⁠“ Gruhne a Dion „⁠FASHR⁠“ Derksen.

ČLÁNEK: OG představili sestavu. Nexa se vrací, nechybí bývalí hráči Fnatic

Maciej „⁠F1KU⁠“ Miklas
Maciej „⁠F1KU⁠“ Miklas
: BLAST.tv

Brazilská přestavba

Brazilská organizace MIBR během letní pauzy nezahálí. Slavný brand představil dvě nové posily. Rafael „⁠saffee⁠“ Costa a André „⁠drop⁠“ Abreu vyměnili dres FURIA za trikot MIBR. V základní sestavě vystřídali Matheuse „⁠Tuurtle⁠“ Anhaiu a Henriqueho „⁠HEN1⁠“ Teleho.

ČLÁNEK: Změny se nevyhnuly ani MIBR, organizace přivedla saffeeho a dropa

Dexter končí v MOUZ

Byla to jízda. Christopher „⁠dexter⁠“ Nong strávil v MOUZ dva roky, po smíšených výsledcích z poslední doby se s organizací loučí. Během svého působení se s týmem dostal do top 5 světového žebříčku, jeho největším úspěchem v dresu MOUZ zůstane semifinále z brazilského Majoru v Riu.

ČLÁNEK: Dexter po více než dvou letech opouští MOUZ

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
: Česká asociace esportu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).