Přejít k hlavnímu obsahu

Nový kapitán i sniper. Fnatic posilují před druhou polovinou sezóny

6. 7. 2023 | 16:31 Counter-Strike 2 Přestup
Další pětice ze širší světové špičky je opět kompletní. Fnatic se podařilo najít jak nového snipera, tak i zkušeného kapitána, který se chopí kormidla. Omladit kádr se však nepodařilo.
Nové složení CS:GO týmu fnatic
Nové složení CS:GO týmu fnatic
Zdroj: fnatic

Fnatic opět sázejí na zkušenosti. Nejmladšího člena týmu Nica „nicoodoz“ Tamjidiho nahrazuje Aurélien „afro“ Drapier, který naposledy reprezentoval zanikající organizaci LDLC. Pro 24letého Francouze půjde o první angažmá mimo domácí scénu, bude se tak muset adaptovat nejen na odlišní herní styl.

S fnatic se už rozloučil také Dion „FASHR“ Derksen, jenž posílil OG. Nejde ale o pouhou výměnu riflerů, protože organizace se sídlem v Anglii se rozhodla angažovat nového in-game leadera. Z MOUZ přichází Christopher „dexter“ Nong, zatímco William „mezii“ Merriman se vrací k individuálně kreativnější roli.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na papíře se nejedná o příliš velký upgrade, důležité tak hlavně bude, jak si nové složení společně sedne a jakou si hráči vybudují chemii. Pro fanoušky je klíčové hlavně setrvání Freddyho „KRIMZ“ Johanssona, který kromě jedné krátce pauzy reprezentuje fnatic již od roku 2014 a je bezesporu hlavní tváří sestavy.

Premiéru si obměněná pětice zažije v předkole IEM Cologne, které startuje 26. července. Následně ji uvidíme na Gamers8 a v ESL Pro League. Důležitým momentem bude vydání Counter-Strike 2, protože věkový průměr 27 let může znamenat pomalejší adaptaci. Překvapivě totiž fnatic nešli pro žádného talenta.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.