Přejít k hlavnímu obsahu

Odehráli spolu přes 1 700 profesionálních zápasů. Teď se spolu loučí

9. 7. 2023 | 20:00 Dota 2 Gaming
Dvojice BoBoKa a Xxs, která spolu odehrála přes 1 700 profesionálních zápasů ve hře Dota 2, se oficiálně rozchází. Po nevydařeném výkonu na posledním Majoru se tým Aster, ve nemž oba dva hráči účinkovali, rozhodl přeměnit sestavu.
Tým Aster
Tým Aster
Zdroj: Wikipedia

Profesionální čínský Dota 2 tým Aster se po nevydařeném výkonu na Bali Majoru rozhodl výrazně přeměnit svoji soupisku pro nadcházející turnaje. Po necelých pěti letech se s týmem rozloučí Ye „BoBoKa“ Zhibiao, který společně s Lin „Xxs“ Jingem tvořil nejvytrvalejší duo v historii hry.

Tým Aster nadcházející změnu oznámil 7. července na všech dostupných sociálních sítích. BoBoKu nahradí legenda čínské Dota 2 scény Hu „Kaka“ Liangzhi.

Dlouho trvající dua ve hře Dota 2
Dlouho trvající dua ve hře Dota 2
Foto: DatDota.com

Společná historie BoBoKy a Xxs začala už před osmi lety. Od té doby spolu stihli zahrát neuvěřitelných 1 755 zápasů s kladným win ratem 56,35 %. Tento obrovský počet zápasů spolu odehráli za týmy  DK, IG a Aster. Zatímco BoBoKa si před velkými regionálními kvalifikacemi musí hledat nový tým, Xxs si bude zvykat na hraní bez svého dlouholetého kolegy.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu
Štítky: DotA 2, China