Přejít k hlavnímu obsahu

Kolotoč se roztáčí. Dnes začínají BRUTE, tři české týmy se potkají v jedné skupině

12. 7. 2023 | 13:50 Counter-Strike 2 Preview
Letní turnajová přestávka je oficiálně u konce a hned v pondělí dopoledne startuje první evropská soutěž druhé poloviny sezóny. Těšit se můžeme na čtyři české zástupce, kteří budou bojovat o medaile. Sampi.Tipsport přitom na poslední chvíli ze startovní listiny vypadli.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba na Tipsport CS:GO Bratislava
Jindřich „ZEDKO“ Chyba na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

European Pro League je v posledních sezónách oblíbenou baštou českých a slovenských týmů. Navázat na triumf Sampi.Tipsport bude chtít kvarteto zástupců naší scény. Dynamo Eclot bude chtít dát zapomenout na minulý nezdar, premiérová účast čeká na SINNERS a další dva celky postoupily z nižší divize.

Skupinová fáze proběhne od pondělí do čtvrtka, každý den proběhne jedna skupina. První český tým půjde do akce ve středu. Mladíci z BRUTE ve skupině C vyzvou o postup mezi nejlepší osmičku favorizované Zero Tenacity, polskou pětici ThunderFlash a hned na úvod se postaví ukrajinské sestavě Lazer Cats.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Nejvíce to ale bude vřít ve čtvrteční skupině D. Trojlístek českých celků se spolu s novou sestavou Ambush utká o dva postupové sloty! Druhá polovina sezóny tak začne několika vyhrocenými zápasy. Samotný start skupiny dokonce obstará repríza finále obou velkých turnajů domácí sezóny, Dynamo Eclot vs. SINNERS. O slovo se však jistě budou chtít přihlásit také ENTERPRISE, kteří ladí formu se dvěma novými posilami.

Soutěž o 20 tisíc dolarů poběží až do konce července. Cestu CZ/SK zástupců budeme pokrývat nejen ve skupinách, ale snad až do vrcholných bojů o medaile. SINNERS a DNE patří spolu s Anonymo mezi favority.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.