Přejít k hlavnímu obsahu

Na ostří nože! SINNERS dopoledne vyzvou Dynamo Eclot, BRUTE už prohráli 0:16

13. 7. 2023 | 08:29 Counter-Strike 2 Preview
Druhá polovina sezóny pro české týmy začíná opravdu zostra. Po kvalifikaci na Gamers8 nyní přichází první turnaj, kde se SINNERS, Dynamo Eclot a ENTERPRISE dokonce utkají v jedné skupině! BRUTE už mají své první vystoupení za sebou, prohru 0:16 si však do rámečku nedají.
K1-FiDa, Valencio, nbqq, anarkez, Dytor
K1-FiDa, Valencio, nbqq, anarkez, Dytor
Zdroj: Dynamo Eclot

Devátá sezóna European Pro League postupně odstartovala tři skupiny. Na řadu tak přichází ta čtvrtá, která české fanoušky zajímá ze všech nejvíce. Mezi čtyřmi týmy totiž najdeme tři české celky, do play-off tedy mohou postoupit maximálně dva a dočkáme se minimálně dvou bratrovražedných duelu českých borců.

Skupinu D odstartuje rovnou střetnutí finalistů obou velkých domácích turnajů letošní sezóny. Dynamo Eclot se ve čtvrtek od 10:00 postaví SINNERS. Oba celky neprošli žádnými změnami, po pauze ale ještě nemají moc nahráno. O postup budou usilovat také ENTERPRISE, jenž na úvod vyzvou tým Ambush Esport.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Největší překvapení prvního kola obstaral polský šlágr skupiny A. Illuminar si totiž i v mixu poradili s Anonymo, nejvýše nasazeným týmem celého turnaje. Úvodní duel nezvládli ani šampioni druhé divize ze Singularity či poražení finalisté Zero Tenacity, kteří už nemohou zaváhat, pokud chtějí v lize setrvat.

Do boje o 20 tisíc dolarů dobře nevstoupili ani BRUTE. S výpomocí Andrejem „Adejis“ Kameništiakem začali střetnutí proti Lazer Cats parádně zvládnutou mapou Inferno. Co ale následovalo, by mladá sestava určitě nejraději zapomněla. Na Anubisu padla 4:16 a na rozhodující Mirage dokonce nevyhrála ani kolo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.