Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující přestup na bodu mrazu. Entropiq se snažili ulovit kapitána SINNERS

14. 7. 2023 | 13:37 Counter-Strike 2 Spekulace
Přesun Davida „forsyy“ Bílého ze SINNERS do Entropiqu nemusel být největší bombou letního přestupového okna. Stejná organizace si brousila zuby i na lídra trojnásobných mistrů ČR, Sebastiana „beastik“ Daňa. V tuto chvíli se ale jeho odchod jeví jako nepravděpodobný.
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Na začátku tohoto týdne vyplavala na povrch informace, že s hlavním týmem SINNERS trénoval in-game leader akademie Boris „B0R0“ Jánoš. Celá scéna okamžitě začala spekulovat, co by to mohlo znamenat a jestli se nechystají nějaké změny. Hned další den ale vše utišil, Sebastian „beastik“ Daňo se objevil se zbytkem týmu v kvalifikaci na Gamers8, kde se dostali až do HLTV části. Následně v oficiálním zápase jednoznačně deklasovali Dynamo Eclot a vypadalo to, že jsou plně připraveni na druhou polovinu roku.

Jak se ale říká, na každém šprochu, pravdy trochu. O přestupu beastika se totiž opravdu jednalo, konkrétně s týmem Entropiq, kam už zamířil David „forsyy“ Bílý. CEO SINNERS Moritz Straube redakci PLAYzone.cz zájem EIQ potvrdil a uvedl, že byl Daňovi povolen i tryout. V jedné sestavě se tak mohl potkat s bývalým parťákem a lákavou motivací mohl být i fakt, že by zřejmě nemusel zastávat roli hlavního callera. Jeho jméno ale nikdy z tréninkových serverů neuniklo, vždy se mluvilo o neurčitém či úplně jiném pátém hráči.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

V tuto chvíli se už Entropiq ohlíží jinam (více v předchozím článku). „Všechno fungovalo, jak mělo, doufám, že v tom budeme pokračovat,“ napsal beastik na Twitter po čtvrteční drtivé výhře nad Dynamem Eclot. V ten moment začala celá situace i navenek působit, že nedopadne. Jednání se měla zastavit na nedohodnutí o přestupové částce. Kapitánovi SINNERS na konci roku končí smlouva, pro organizaci je ale nepostradatelný.

„Jsme samozřejmě nadšení, že Seba zůstává, protože si takhle prozatím udržíme naši aktuální sestavu. Kluci se beze změny můžou soustředit na svoji hru a snad budeme útočit začátkem příštího roku na RMR,“ řekl Moritz Straube pro PLAYzone.cz s pozitivními vyhlídkami pro budoucnost. Fanoušci hříšníků se mohou radovat a vyhlížet budoucí vystoupení. A B0R0 z akademie zase dostal impulz, že cesta do „A“ týmu nemusí být nereálná.

„Pro někoho to může být dobrý výkon. Je to statement, přátelé! Beastik byl spojován s přestupem do týmu Entropiq. Místo toho ale zvolil agresi. A já jsem za všechny zúčastněné moc rád,“ okomentoval na Twitteru bývalý šéf Entropiqu Daniel Kloud poslední výhru SINNERS nad DNE. Pokud na tento výkon trojnásobní mistři ČR naváží i v dalších turnajích, můžeme se opět těšit na hříšníky, jejichž zápasy diváky zvedají ze sedadel.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.