Přejít k hlavnímu obsahu

Polská legenda zaskočí u FaZe! Tentokrát ale poprvé v roli trenéra

15. 7. 2023 | 11:40 Counter-Strike 2 Spekulace
Robert „⁠RobbaN⁠“ Dahlström dal po sedmi letech sbohem FaZe Clanu. Nového kouče americká organizace zatím nemá, na velkolepý turnaj IEM Cologne tak dočasně povolá legendu.
Filip „NEO“ Kubski
Filip „NEO“ Kubski
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Dnešní hráči nejspíše neocení, jak velkou postavou Filip „NEO“ Kubski ve svých nejlepších letech byl. Major šampion se v CS:GO pouze jedinkrát dostal mezi 20 nejlepších hráčů světa, Counter-Strike scéně ale dominoval už v dobách CS 1.6. Na špici se držel dlouhé roky a byl součástí nerozdělitelného polského jádra.

Mimo působení v domácích týmech si ale před čtyřmi lety odskočil do FaZe, kteří neměli vyřešenou pozici pátého hráče a vyzkoušeli právě i v té době 32letou polskou ikonu. V Kolíně nad Rýnem či na Majoru v Berlíně se ale nedařilo a NEO se vrátil do polských týmů. V tu dobu asi ani nečekal, jaký comeback ho čeká.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

FaZe se totiž tento týden rozloučili se svým dlouholetým koučem Robertem „⁠RobbaN⁠“ Dahlströmem a náhradu prozatím vyřešenou nemají. Po letech tak opět zavolali NEOvi, který se poprvé v kariéře posadí na trenérské křeslo. Po roce mimo turnajový kolotoč se tak opět ukáže na jednom z největších turnajů světa.

Zahraniční novináři zatím nedokázali ověřit, jestli jde o jednorázový záskok, nebo je ve hře trvalé angažmá. Polská ikona s více než 20 lety zkušeností na nejvyšší úrovni má ovšem podle jednoho ze zdrojů údajně s týmem pracovat na dlouhodobější bázi. IEM Cologne by mohlo ukázat, jestli se Kubski najde v nové roli.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.