Přejít k hlavnímu obsahu

Okamžité tresty cheaterů? Podvodníci nově umí shodit server a vyhnout se banu

18. 7. 2023 | 11:48 Counter-Strike 2 Zajímavost
Counter-Strike 2 díky přinesl novinku, která dokáže zamést s cheaterem okamžitě po reportu. Jak už to ale bývá, podvodníci jsou o krok napřed. Nebojí se dokonce shodit celý server.
Nuke ban
Nuke ban
Zdroj: Valve / TrilluXe

Před měsícem jsme vás informovali o VAC Live, který hráče označené automatizovaným VACnetem umí vyhodit ze zápasu okamžitě po nahlášení. Valve je nechce trestat hned, jak zjistí jejich podvodnou aktivitu, aby nevěděli, jakému přesně chování se mají v budoucnu vyvarovat. Pokud na ně ale narazíte, může být váš zápas v momentu ukončen a vy nemusíte ztrácet drahocenný čas hraním něčeho, co vám nic nepřinese.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Cheateři se ale nyní vytasili s fíglem, díky němuž se banu mohou vyhnout. Jak ukázal známý tvůrce TrilluXe, když ho hráč ze soupeřova týmu sestřelil naprosto nereálným wallbangem, tak ihned po jeho nahlášení spadl server a zápas nepokračoval. I pokud by byl podvodník označený VACnetem, tak okamžité shození serveru zamezí jeho potrestání. Opět jde o další úkaz, že boj s cheatery je jako nekonečný hon kočky s myší.

„Myslíte, že mě můžete zabanovat? Myslím, že raději vyřadím server z provozu. Sbohem,“ napsal neznámý hráč. TrilluXeho myšlenku následně potvrdil komentátor Chad „SPUNJ“ Burchill. Ten stejného hráče potkal v zápase dokonce třikrát, a jelikož se Burchilla mohl zaleknout, jakožto známé osobnosti, shodil raději server ještě před začátkem hry. Valve bude muset přijít s něčím novým, jak znemožnit útoky na celé servery.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.