Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat dvou českých legend! Mají šanci v milionovém boji?

19. 7. 2023 | 14:49 Fortnite Turnaj
Už je to nějaký ten pátek, co se na světové Fortnite scéně objevily hvězdy z domácí scény. To se však mění a rozhodně se nevrací žádná malá jména - FNCS Majoru se zúčastní i Richard „Skailer“ Janeček a Patrik „Wraxx“ Delaveraj.
FNCS Major 3
FNCS Major 3
Zdroj: Epic Games

Richard „Skailer“ Janeček se po zhruba roce a půl vrátil nejen k aktivnímu každodennímu streamování na nové platformě Kick, ale rozhodl se i pokusit zasáhnout do bojů v nejvyšší soutěži.

Spolu se zákazem na Twitchi se nejúspěšnější český hráč Skailer rozhodl před nějakou dobou pro pauzu nejen od streamování, ale i od hraní. Jednoho z nejzkušenějších tuzemských hráčů znají mnozí především jako finalistu World Cupu 2019. V New Yorku obsadil neuvěřitelnou 22. příčku a vybojoval 50 tisíc dolarů. Málokdo však ví, že už v roce 2018 dominoval spolu s Fenixxosem na první české Fortnite LAN akci, kde si s přehledem vystřílel první místo a 16 000 korun. Teď se hvězda vrací.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Skailerovým parťákem nebude nikdo jiný než Patrik „Wraxx“ Delaveraj. Ani Wraxx se nevyhnul pauze od soutěžního Fortnite. Výjimku udělal jen v případě největšího domácí turnaje ve Agraelus Wild Hunt. Turnaj ovládl, na konto mu přistály 3 000 dolarů (cca 64 000 korun).

Wraxx patřil mezi absolutní domácí špičku a právem tak byl členem organizací Wave Esports Academy nebo Entropiq. Dlouhou dobu slavil úspěchy v triu společně s Patrikem „Minny“ Huškem a Davidem „Huty“ Köchertem.

Také Wraxx aktuálně aktivně vysílá na Kicku a společně se Skailerem bude streamovat FNCS Major. Budeme tak mít příležitost vidět turnaj živě přímo z pohledu obou hráčů. Evropský Major startuje již tento čtvrtek 20. července v 19:00.

Štítky: FNCS Major, Wraxx, Skailer
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.